Uskršnje jaje kompanije Volvo navodi da nas očekuje novi krosover ulaznog opsega

Više slika

Više slika

Kompanija Volvo iskoristila je nekoliko trikova pokojnog Stiva Džobsa, dodajući još jedan slasan detalj svojoj prezentaciji najnovijeg EX90 modela...

Kao nagradu svim obožavaocima kompanije koji su ispratili strim do kraja, Volvo je nakratko probudio njihovu maštu blic predstavljanjem manjeg krosovera koji nas očekuje tokom sledeće godine.

Proizvođač je ostao potpuno nem po pitanju ovog modela, dok je video koji predstavio publici pokazao EX90 model u daljini, ali kako se kamera približavala, snimak je počeo da gličuje i manji krosover se odjednom našao pokraj svog većeg rođaka.

Pošto je svet imao priliku da samo nakratko vidi obrise ovog modela, možemo reći samo da je on primetno kraći od sedmoseda iz EX90 serije, što opet sugeriše da se tu radi o krosover automobilu sa dva reda sedišta. Dodatne detalje je veoma teško definisati, ali manji krosover poseduje nešto drugačije štopaljke, sa dosta prominentnijim C oblikom i deblju gornju linijiu zaustavne signalizacije.

Ovo nije previše podataka, ali špijunske fotografije na kojima smo mogli da vidimo dobro zamaskirani, misteriozni prototip, navode da se ovde radi o kombinaciji dizajnerskih elemenata sa Polestar 2 i Volvo XC40 modela.

Za ovaj automobil se u početku verovalo da predstavlja radni prototip predstojeće Polestar 4 serije, ali sada ostaje pitanje da li je to možda ipak bio ovaj krosover koji smo sada imali priliku nakratko i u obrisima da vidimo.

Ništa za sada nije potvrđeno, ali prethodni izveštaji su sugerisali da bi Volvo mogao predstaviti ulazni nivo svog električnog segmenta sledeće godine, koji bi mogao nositi oznaku XC20 ili XC30, ali ovo potencijalno može biti promenjeno na EX20 ili EX30, što ostaje da vidimo.

Isti izvor potvrdio je da bi ova mašina mogla stići isključivo sa prednjom vučom, dok je bivši izvršni direktor kompanije Volvo, Hakan Samuelson, istakao da se on nalazi na Sustainable Experience Architecture platformi kineskog brenda Geely.

Iako nema garancija da je upravo to model koji je nakratko začinio ovu premijeru, potpuno je jasno da još jedan električni krosover švedskog proizvođača uskoro stiže na tržište.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group