Uskoro stiže električni Rolls Royce Phantom

Više slika

Više slika

Engleski brend Rolls Royce predstavio je svoj eletkrični 102 EX koncept pre šest godina, a danas deluje da kompanija nije odustala od te ideje...

U intervjuu datom britanskim medijima, generalni direktor kompanije Rolls Royce, Miler Otvos, potvrdio je da je novi Phantom model dizajniran sa elektrifikacijom na umu i da je njegova šasija podložna promenama. Direktor je želeo da kaže kako njegova kompanija planira da predstavi novi model Phantom koji će posedovati električni pogosnski sklop pre nego što ukupni životni ciklus linije dođe do kraja.

Uprkos svim efektnim potvrdama planova za stvaranje najluksuznijeg električnog vozila na svetu, Miler Otvos izjavio je da se njegova kompanija trenutno više vodi regulativama nego potrebama kupaca, a posebno kada imaju u vidu da će u skorijoj budućnosti određeni azijski gradovi potpuno zabraniti vozila opremljena motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, i taj zakon će striktno biti primenjivan u njihovim centralnim delovima. Ukoliko ovo bude slučaj, generalni direktor tvrdi da je elektrifikacija neizbežna.

Miler Otvos kao i do sada nastavio je da odbacuje tvrdnje o mogućnostima stvaranja hibridnih i priključnih modela, kao privremenih rešenja i da upravo iz tog razloga neće kreirati takve automobile. Umesto njih, direktor je potvrdio da njegov brend predano radi na razvoju potpuno električnih vozila, mada ih njegovi kupci nisu zahtevali.

Pored razgovora vezanih za elektrifikaciju, Miler je otkrio da kompanija nije protiv autonomnih vozačkih tehnologija, već jednostavno čeka dok se takvi sistemi potpuno usavrše. Kao što je objasnio, sve zapravo zavisi od napora uloženih od strane inžinjerskog tima i momenta kada će autonomni sistem kompanije biti dovoljno napredan kako bi kupcima doneo maksimalno iskustvo vožnje bez ikakve muke. On je ovde sugerisao da bi kompanija mogla da prisvoji autonomne vozačke sisteme kada oni budu usavršeni dovoljno kako bi vozači mogli slobodno da sklone svoje ruke sa volana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group