Uskoro - novi Porsche Taycan 2021

Više slika

Više slika

Ovaj speedster može preći četvrt milje za samo 10.7 sekundi…

Jedna godina može zaista doneti velike promene. Prošlo je manje od 12 meseci otkako je Porsche otkrio svoj prvi električni sedan, ali slavni brend je već sada najavio Taycan 2.0. Novi i unapređeni model namenjen idućoj godini, koji će biti predstavljen sredinom oktobra, nudi brojne nove opcije, tehnološke inovacije, i ono što je najvažnije, brže sprintove.

Kao prvo, porazgovarajmo o brzini. Turbo S sa vrha opsega može ubrzati od nula do dvesta dva kilometra na čas za samo 9.6 sekundi, kada je Launch Control opcija aktivirana. To je za 0.2 sekunde brže od 2020 Turbo S modela. Takođe, novitet je “prešišao” vreme za prelazak četvrt milje za jednu desetinku, prelazeći tu razdaljinu za samo 10.7 sekudi.

Kako kažu iz Porsche brenda, novi model će imati više snage takođe. Nova funkcija, “Charging while preserving the battery”, produžava radni vek baterije i smanjuje generalni gubitak snage. Pored toga, automobil dolazi sa opcionim punjačem od 22 kW, kom je za dopunu potrebno duplo manje vremena u odnosu na standardni punjač od 11 Kw.

EV će biti ponuđen sa novim displejem u boji, koji se može podesiti tako da prikazuje mapu, potrošnju snage ili druge opcije koje odabere vozač. Takođe, model će biti opremljen Smartlift funkcijom, koja prilagođava visinu automobila, u zavisnosti od lokacije, zarad što udobnije i efikasnije vožnje.

Slavna marka će ponuditi i brojna druga osveženja, koja vlasnici mogu dobiti ako se upišu na listu, uključujući Active Lane-Keep Assist, koji pomaže automobilu da ostane u svojoj traci, Porsche Inteligent Range Manager, koji vam omogućava najkraće moguće vreme putovanja, InnoDrive koji predstavlja unapređenu kontrolu krstarenja i Power Steering Plus, koji vam daje podršku pri upravljanju. Taycan vozači se mogu odlučiti za pristup mesečnoj listi ili onu kupiti ove opcije jednu po jednu, onda kada to njima odgovara. Cene dodattnih opcija variraju, od 10 do 500 dolara.

Što se estetike tiče, 2021 Taycan je dobio sedam osveženih opcija boja eksterijera, uključujući Ice Grey Metallic, Coffee Beige Metallic, Mahogany Metallic, Chalk, Neptune Blue, Cherry Metallic, i Frozenberry Metallic, kao i pet novih šema za enterijer.

Kako kažu iz Porsche brenda, novi Taycan će biti dostupan za naručivanje od sredine septembra, dok će se u prodajnim salonima pojaviti mesec dana kasnije.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group