Sve sličnosti i razlike Toyota RAV4 i Subaru Forester modela

Više slika

Više slika

Poslednjih godina postalo je jasno da čiste linije karoserije dominiraju svim segmentima, posebno terenskom, u kome Toyota i Subaru predstavljaju svetu nešto potpuno novo...

Za svakog ljubitelja terenaca, prethodna generacija RAV4 automobila predstavlja najsvakodnevnije modele koje možete kupiti. Međutim, za sve regularne kupce, RAV4 može doneti prave kvalitete. Ovo je verovatno jedan od razloga zašto je japanski proizvođač kreirao više od 400.000 jedinica prošle godine, učinivši RAV4 jednom od najpopularnijih mašina tokom 2017.

Toyota je zvanično utegla svoju novu generaciju RAV4 modela

2019 RAV4 je upravo predstavljen i obećava daleko više uživanja u okruženju krosover segmenta. Novi model sada poseduje karakteristike koje mu pružaju robustan izgled, pozajmljen sa nešto muskulaturnijih modela, uglavnom 4Runner i Tacoma. Unutar novog RAV4 model poseduje dodatne konektivne mogućnosti, ali i znatna dizajnerska poboljšanja u poređenju sa prošlogodišnjom varijantom.

Ovo nikako nije loša stvar, jer je RAV4 sada poseduje daleko agresivniji dizajn od četvrte generacije. Možda i dalje nije najlepši terenac na tržištu, ali je definitinvo jedan od najizdržljivijih. Toyota je sve mekano i pipljivo zamenila izdržljivijim komponentama. Masivna heksagonalna maska dobila je ojačanja, farovi su nešto zdepastiji, zajedno sa prednjim delom, zapravo, celokupna karoserija ovog terenca deluje mnogo jače nego ranije.

Subaru je izabrao revolucionarni pristup prilikom redizajniranja modela Forester

Novi 2019 Subaru Forester, sa druge strane, poseduje nešto više klase i stil konzervativnih terenaca. Eksterijerni dizajn ovog modela neće nikoga uvrediti, a svega nekoliko detalja koje ovaj krosover poseduje, nalik crnim finišima koji teku od prednjeg ka zadnjem delu, mogu oduševiti neke od kupaca.

Za razliku od RAV4 automobila, Subaru nije kompletno izmenio dizajn novog Forester modela za novu godinu. Na ovom terencu kreirano je svega nekoliko promena, nalik oblijoj prednjoj masci hladnjaka, minimalno uvećanim farovima i većim maglenkama. Zadnji deo automobila poseduje štop svetla nalik jastogovim kleštima i nekoliko srebrnih detalja na braniku.

Oba modela poseduju motor zapremine 2,5 litara sa unutrašnjim sagorevanjem

Toyota nije objavila performanse svog terenca, ali oba modela, RAV4 i Forester, biće napajani četvorocilindričnim motorima zapremine 2,5 litara i unutrašnjim sagorevanjem. Međutim, sa ove tačke, bilo bi potpuno besmisleno upoređivati ove dve jedinice. Ono što ipak možemo učiniti, jeste da vam predočimo nekoliko vizuelnih, uporednih karakteristika ovih mašina, kako biste i sami uvideli koja se vama više sviđa.

Napred, ova dva terenca drastično su različita. Dizajn Toyota modela nešto je linearniji i deluje kao besna zver, dok Forester izgleda nešto mekše sa svojim oblijim linijama.

Na bokovima, Forester i RAV4 dele sličan dizajn. Oba modela su terenska, tako da ovo i ne predstavlja veliko iznenađenje. Što se nas tiče, RAV4 poseduje nešto skulpturnije D stubove, koji mu nude daleko agresivniji izgled.

Pozadi se priča nastavlja. Forester poseduje klasičan, uspravan zadnji deo, dok RAV4 dolazi sa nešto većim uglom.

Enterijeri ovih modela poseduju sličan raspored i tematiku, sa akcentnim detaljima koji ne prave preveliku razliku. Forester poseduje ekran osetljiv na dodir integrisan u centralnu konzolu, dok onaj u RAV4 izgleda kao da je postavljen na njen vrh. Kako bismo zaključili, na pravo iznenađenje, moramo potvrditi da je Subaru zapravo vozilo sa nešto odvažnijim dizajnerskim planom, makar u enterijeru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group