Unikatni i kolekcionarski Giulia SWB Zagato kao vreli san svakog pravog alfiste

Zagato je predstavio svoj najnoviji Alfa Romeo Giulia SWB projekat, unikatni specijal dizajniran u čast stote godišnjice od prve saradnje ove dve legendarne kompanije...

Model koji je nastao za jednog nemačkog kolekcionara, baziran je na Alfa Romeo Giulia jedinici, ali dolazi sa kraćom bazom točkova i savršenom kupe karoserijom sa dvoje vrata i biturbo V6 jedinicom iz GTAm modela, uparenim sa šestostepenim manualcem.

Iako su raniji navodi predstavljali Alfa Romeo Giulia SWB Zagato kao proizvodnu varijantu ograničene serije, italijanska dizajnerska kuća jasno je naglasila da se ovde radi o unikatu. Projekat je startovao prošle godine, na tačan datum stogodišnjice nastajanja Tipo G1 modela, koji je ujedno predstavljao i prvu saradnju kompanija Zagato i Alfa Romeo. Unikatno vozilo pripada nemačkom kupcu koji poseduje brojne Alfa Romeo modele, uključujući 8C Competizione i S.Z, pored nekoliko Aston Martin Zagato jedinica iz moderne ere.

Donorski automobil u ovom slučaju bio je manualni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, kome je Zagato skratio bazu točkova i redizajnirao nadvišenja Đorđove arhitekture, dok su sve modifikacije na vešanju svode se na GTAm specifikacije. Ovo znači da predivni unikat pokreće 2,9 litara veliki V6 benzinski agregat, koji najverovatnije stvara 532 ks, kao u GTAm modelima, iako se u ovom slučaju snaga prenosi na zadnje točkove putem Quadrifoglio šestostepenog menjača. Uprkos tome što ovaj Alfa Romeo Giulia SWB deli brojne komponente vešanja sa svojim Giulia i Stelvio rođacima, njegova karoserija je potpuno nova i na njoj je potpuno jasan potpis kompanije Zagato.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group