Unikatni Ferrari SP275 RW Competizione predstavljen

Više slika

Više slika

Vlasnici Ferrarija mogu da budu srećniji samo ako poseduju Ferrari koji je unikat...

 

FerrariChat forum je prvi objavio fotografije, a u pitanju je Ferrari SP275 RW Competizione, jedini takav primerak koji je baziran na F12 Berlinetta modelu, sa specijalnim detaljima. 

Ofarban je u žutu boju sa plavim karbonskim detaljima, očigledno je inspirisan 275 GTB modelom, ali ne bilo kojim. Kažu da je detalje preuzeo od 1964 Ferrari 275 GTB/C Speciale. To je jedan od tri napravljena, a trenutno je u vlasništvu magnata Prestona Henna, koji je bogatstvo napravio na pijacama. 

SP275 je prihvatio nešto suptilniji izgled od superautomobila na kojem je baziran, sa sličnim stilskim detaljima, pogotovu sa prednje strane, koji su na Berlinetta Lusso modelu. Detalji iz profila podećaju na pomenutu 275, dok prednja svetla verovatno stižu sa F60 America, modela koji je takođe pravljen u ograničenom tiražu. 

Unutra je Ferrarijev 6.3 atmosferski V12 motor, ali nije poznato da li dolazi sa 769ks kao TdF model, ili sa 730ks kao standardna Ferrari Berlinetta. 

Ovaj unikatni primerak je naručio zubar sa Floride, čije inicijale i nosi, Rock Workman, koji ga je preuzeo pre nedelju dana. Pored njega možete da vidite P540 Superfast koji je baziran na 599 modelu, a i gore pomenuti F60 America. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group