Unapređeni Maserati Quattroporte

Više slika

Više slika

Šesta generacija Quattroporte modela upravo je dobila fejslifting, samo tri godine nakon zvaničnog lansiranja...

Vizuelne razlike koje postoje između modela 2017MY i trenutnog su toliko suptilne, da ih samo pravi ljubitelji ovog brenda mogu primetiti. Ovaj revidirani luksuzni četvorotočkaš sada nam dolazi sa novim dizajnom branika, sa mat crnim profilom na prednjem i mat crnim ekstraktorom na zadnjem delu, smelijom i impozantnijom prednjom rešetkom sa novim vertikalnim hromiranim elementima i veoma malo izmenjenim vratima i retrovizorima.

Kako bi poboljšali aerodinamiku, prilagodivi “Air Shutter” smešten je kod prednje rešetke, između izduvnika i hladnjaka motora, pružajući tako optimalnu kontrolu temperatura vozila. Uz pomoć optimizovanih branika I ravnog dna, aerodinamika je poboljšana za deset procenata.

U vozačkoj kabini možemo videti redizajnirani centralni deo, koji sada sadrži i displej od 8.4 inča visoke rezolucije sa multi touch funkcijama i sistemom za zabavu i važne informacije koji je kompatibilan sa Apple i Android aplikacijama. Dodatno, centralna donja konzola je takođe dobila redizajn i sada dolazi sa potenciometrom za jačinu i funkcije.

Novi Quattroporte će biti ponuđen u dve različite verzije, pri čemu će nam svaka pokazati drugačiji pristup prema ključnim elementima DNK ovog brenda – GranLusso i GranSport. Prvi model je fokusiran na luksuz, dok GranSport naglašava sportski karakter ovog modela.

Što se mehanike tiče, biće dostupni sa istom ponudom motora i prenosa, pri čemu će biti dostupna i verzija sa 345 KS na nekim tržištima. GTS će pokretati isti motor sa 523 KS i 710 Nm obrtnog momenta, koji potiče iz Ferrari fabrike – 3.8 litarski V8 Twin Turbo, koji ubrzava od nula do sto za samo 4.7 sekundi, a maksimalna brzina mu je 310 km/h. Takođe, u ponudi će biti i dizel motori, sa istom snagom i performansama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group