Unapređena verzija Mercedes superautomobila

Više slika

Više slika

Kao savršeni odgovor na lanisranje nove 992 generacije Porsche 911 modela, Mercedes je osvežio svoj AMG GT superautomobil u sred ciklusa, dodajući istovremeno moćniju verziju svojoj postavci…

2020 Mercedes AMG GT dobio je osveženi stil, zajedno sa dugačkom listom unapređenja tehnologije i performansi. Ipak, novi GT R Pro koji se nalazi na samom vrhu njihovog opsega dospeo je u centar naše pažnje. Lansiran na sajmu automobila u Los Anđelesu, ovaj model je specijalno izdanje bazirano na Mercedes AMG GT R modelu, kome je smanjena težina, a dodati novi aerodinamički elementi, što ga je učinilo još bržim.

Iz Mercedesa kažu da je GT R Pro razvijen upotrebom iskustva dobijenog iz trkanja AMG GT3 i GT4 modela, što im je pomoglo u savladavanju slavne Nurburgring staze za samo 7 minuta i 4.6 sekundi, što je za četiri sekunde brže od standardnog GT R modela.

GT R Pro nije dobio unapređenje snage, pa i dalje dolazi sa standardnim GT R twin turbo 4.0 litarskim V8 motorom koji stvara 577 konjskih snaga. Nemački brend učinio ga je bržim, tako što mu je unapredio vešanje, poboljšao aerodinamiku i smanjio kilažu zahvaljujući lakšim točkovima i delovima kreiranim od karbona.

Njegove odmah primetne estetske promene uključuju veći prednji spliter, usisnike na prednjim lukovima točkova, malo drugačije zadnje krilo i element koji povećava silu potiska u zadnjem delu, a svi novi elementi kreirani su od laganog karbona.

GT R Pro će biti dostupan za kupovinu samo godinu dana, a očekuje se da će u predstavništvima biti dostupan krajem iduće godine. O ceni još uvek nije bilo reči.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group