Ultra retki i prelepi Devon GTX

Više slika

Više slika

Biće vam oprošteno ako nikada niste čuli ili se ne sećate modela Devon GTX, superautomobila kreiranog od strane Devon Motorworks 2009. godine.

Mala kompanija je imala velike planove za svoj Devon GTX, dok su svim silama želeli da ponude ultimativno besprekoran američki superautomobil. Istini za volju, Devon Motorworks nikada nije dobio šansu da postavi svoj superautomobil u regularnu proizvodnju, a Devon GTX broji samo dva modela ikada napravljena i ovaj crni hrom je bio prvi od njih.

Devon GTX je baziran na šasiji druge generacije Viper serije i čak, koristi u identičan V10 pokretački sklop. Celokupna karoserija je nova i kreirana je od ugljeničnih vlakana, a poseduje i leptir vrata takođe. Ovaj automobil drži nezvanični rekord kruga u Laguna Seca 2009. godine, pre nego što je godinu dana kasnije Dodge Viper ACR nadmašio njegovo vreme.

Kada je bio nov, za model Devon je bilo potrebno izdvojiti pola miliona dolara, pre nego što su iz kompanije shvatili da je cena pomalo previsoka i taj isti automobil prodali na aukciji za mnogo razumnijih 200.000 $.

Sada je dostupan preko eBay-a, sa samo 8.000 pređenih kilometara na odometru i identičnom cenom od 200.000 $. Da li se ovaj automobil isplati? Zapravo, porota je nepristrasna po ovom pitanju i sa jedne strane ovo smatra za ekstremno redak superautomobil smešten na dokazanoj šasiji sa moćnim motorom, tako da održavanje nije problem, ali u drugu ruku, imidž ovog brenda nije najjača stavka ovog modela GTX.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group