Ultra lagani Suzuki Swift

Više slika

Više slika

Trenutni Suzuki Swift Sport sa svojih 1.045 kg nije preterano težak automobil, njegov naslednik će biti još lakši...

U razgovoru sa jednim insajderom ranije ovoga meseca, mediji su pisali da potrentni model može da izgubi i do 175 kg, što znači da bi mogao da teži svega 870 kilograma u totalu.

Ova kilaža kombinovana sa benzinskim motorom zapremine 1,4 litre, koji napaja model Vitara S, proizvodi 138 ks i 220 Nm obrtnog momenta, može omogućiti sledećoj generaciji Swift Sport modela da prema svojoj kilaži isporučuje 159 ks, koji su karakteristika malo jačih modela kao što je Toyota 86.

Nova Vitara S zahteva 10,2 sekunde za sprint od 0 do 100, ali zahvaljujući intenzivnoj dijeti, dolazeći Swift Sport moći će da finišira isti zadatak za okruglo devet sekundi. Maksimalna brzina novog modela takođe će biti uvećana i iznosiće 200 km/h.

Baziran na istoj šasiji kao i poslednji model Swift, koji je debitovao prošlog meseca u Ženevi, novi automobil Swift Sport izgledaće daleko agresivnije sa većim usisnicima vazduha u prednjem braniku, sportskim rubovima točkova, malim krovnim spojlerom i duplim izduvnim granama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group