Uhvaćen Mini Paceman

Kada je BMW grupacija oživela MINI brend 2001. godine, nudili su samo jedan kompaktni model, ali bavarski firma imala mnogo više planova za nas u budućnosti. Danas, MINI linija se sastoji od šest zasebnih modela, uključujući hedzbek sa troja vrata, kabriolet sa mekim krovom, Clubman, Countryman krosover i nedavno pokrenute model, dvosed Coupe i Roadster.

Na prošlogodišnjem severnoameričkom međunarodnom sajmu automobila, MINI je predstavio Paceman, koncept verziju svog sedmog modela koji je dobio zeleno svetlo za proizvodnju. Paceman je u suštini model Countryman sa troja vrata. Jedina razlika jeste što Paceman ima zasečen i redizajniran zadnji deo da bi dobio sportsu liniju kupea. 

Kao što možete videti na slikama, prototop je blago prikriven, ali nije se mnogo toga promenilo u odnosu na koncept modela, osim jedinih vidljivim promenama koje se odnose na dizajn gornje i donje prednje rešetke, kao i na odsustvo kožnih detalja na eksterijeru. Kao i koncept, Paceman ili Countryman Coupe, će se voziti na istom međuosovinskom rastojanju, ali će biti oko 13mm duži i 20mm niže nego Countryman sa petoro vrata.

Paletu motora će deliti sa svojim starijim bratom Countryman-om, a motor koji će najviše pažnje privući jeste 1.6-litarski turbo koji će se naći u John Cooper Works verziji, i koji isporučuje 215KS i 280Nm maksimalnog obrtnog omenta na sva četiri točka.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group