UHVAĆENA NOVA S KLASA

Za manje od godinu dana, Mercedes-Benz će predstaviti šestu generaciju ili devetu ako uključite modele 1954 S W180 "Proton", 1959 S W111 "Fintail" i 1965 S W108.

Nova S klasa dolazi pod kodnim imenom W222  i to je model za 2014. koji je izuzetno važno sredstvo za Nemačkog proizvođača premijum automobila, a pogotovu posle neslavnog kraja brenda Maybacha. Iz tog razloga, Mercedes-Benz planira da novu S klasu razvije u rasponu od tri do šest modela. To verovatno uključuje normalnu i izvedbu sa dugim međuosovinskim rastojanjem, kupe koji će zameniti sadašnju CL klasu, super-luksuzni i ekstra-dugi "Pullman" model i eventualno, dve konvertibilne verzije sa dvoja, odnosno četvora vrata.

Na slikma možete videti da je nova S klasa zadržala siluetu aktulene verzije i da će dobiti nove svetlosne grupe, masku hladnjaka i nove branike. Takođe na slikama možete videti i enterijer, koji već sada izgleda neverovatno atraktivno i futurističi, a možete primetiti i ogroman TFT displej preko pola instrument table. Mercedes-ovi zvaničnici takođe obećavaju uvođenje mnogo novih high-tech gadžeta koje do sada nismo imali priliku da vidimo, kao i korišćenje kvalitetnijih materijala u celoj kabini. 

Kada su u pitanju motori, tu će biti niz raspoloživih agregata, kao što su V6, V8 i V12 benzinske jedinice i četvorocilindrični i V6 dizelaš, plus plug-in hibridni model za kojg kruže glasine da će imati potpuno novi Mercedesov 9-stepeni automatski menjač. Verzije sa 4MATIC pogonim na svim točkovima će takođe biti dostupne. Na kraju kao sam krem dolaze AMG varijante S klase V8 i V12 turbo benzinskim motorima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group