U susret novoj „Defender“ godini

Kompanija British Motors, generalni uvoznik Jaguar i Land Rovera za Srbiju i Crnu Goru, je u godini koja se bliži kraju, ostvarila zacrtane prodajne planove i uspešno realizovala nove projekte.

Prodajni rezultat je premašio prošlogodišnji, sa prodatih 405 vozila.  U prvoj polovini godine lansirana je nova generacija Range Rovera Evoque kao i Jaguar I-PACE, a u drugoj novi Land Rover Discovery Sport, najmanji predstavnik Land Rover game.  Prodajni rezultati su ostvareni sa značajnim udelom flotne prodaje, čiji je rast u ovoj godini bio jedan od glavnih ciljeva kompanije. Za razliku od prošle godine, udeo Jaguar modela je porastao na 35%, dok Land Rover modeli čine65 %  prodaje.  

Ovakva raspodela udela predstavlja najbolju praksu u Evropi, odmah posle tržišta Ujedinjenog Kraljevstva. Takođe,  modeli JLR ukupno imaju blizu 15% udela u premium tržištu Srbije, što takođe posle UK predstavlja jednu od najboljih poslovnih praksi u Evropi, sa liderskom pozicijom u segmentu gornje srednje i visoke klase SUV vozila.  Upravo sa porastom prodaje Jagura modela, najprodavaniji model sveukupno je Jaguar E-PACE, sa 75 vozila isporučenih krajnjim kupcima.U budućnosti planiramo i širenje mreže sa ciljem dostupnosti našim klijentima.

Jaguar je na više načina obeležio ovu automobilsku poslovnu godinu, kako u Srbiji, tako i u svetu.  Prvi potpuno električni Jaguar, model I-PACE, osvojilo je sve relevantne nagrade u Evropi i svetu, brojem više od 60 nagrada u ovoj kalendarskoj godini i postao prvi Jaguar ovenčan sa ovim nagradama. Takođe, to je i prvi električni automobil koga su automobilski novinari širom sveta proglasili najboljim automobilom.  British Motors je izložio Jaguar I-PACE na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, i odmah nakon toga,  obezbedio uslove za isporuke ovog modela i kupcima u Srbiji.  Do danas, u Srbiji je isporučeno 10 novih Jaguara I-PACE, što je više nego sjajan razultat.  British Motors će posvećeno raditi na razvijanju infrastrukture za električna vozila, sa još većim fokusom na zadovoljstvo i brigu o svim svojim korisnicima.

U 2020-oj se planira lansiranje potpuno novog Land Rover DEFENDER-a, globalne ikone, nezaustavljivog  terenca već više od 70 godina.  Nova generacija Land Rover Defendera predstavljena je na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu.  Novi DEFENDER je zadržao sve potvrđene terenske karakteristike svojih prethodnika, ali je u isto vreme luksuzan, moćan i atraktivan.  

Novi DEFENDER će biti predstavljen na sajamskoj manifestaciji BG Car Show.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group