U prodaji Buba iz 1943. godine

Više slika

Više slika

Postoji mnogo automobila iz četrdesetih godina prošlog veka koji koštaju oko 300.000 $, u zavisnosti od njihovog porekla, dizajna ili malog broja kreiranih kopija.

Ali, da li je vredno postati ponosni vlasnik potpuno originalnog modela Beetle, kompanije Volkswagen, sa velikim istorijskim značajem, sasvim običnim izgledom i cenom koja iznosi gotovo 300.000 $? Prosudite sami.

Sve do sada, najveća cena koja je dostignuta za jedan model Bube, jeste 126.500 $, koliko je novi vlasnik platio za originalni model iz filma Herbie.

Ovo je kultni film, tako da uopšte nije bilo začuđujuće što je početna cena ovog automobila bila nešto više od 100.000 $. Zbog toga, ponuda koju možete videti na sajtu Holygrailgarage.com je više nego iznenađujuća, ako imamo u vidu da niko do sada nije tražio ovoliku sumu novca za VW Beetle.

Ovde se radi o savršeno očuvanoj i restauriranoj kopiji najređe Bube iz četrdesetih, ratnih godina, prošlog veka. Ovaj veoma posebni model KdF Type 60 Käfer je proizveden 1943. godine i transportovan brodom u Potsdam - Babelsberg, namenjen specijalno vrhovnom štabu nemačkog crvenog krsta. Automobil se pominje u arhivi kompanije Volkswagen, kao i u knjigama Kraft Durch Freude, tako da je njegova istorijska hronologija veoma dobro i precizno dokumentovana, što uopšte nije bilo strano nacističkoj Nemačkoj.

Bilo kako bilo, cena ovog modela je pomalo prekomerna, pa čak i za svetski klasik, iako je ovo verovatno jedan od najbolje očuvanih primeraka iz te ere, sve do 1944. godine, do kada ih je proizvedeno veoma malo. Svi zainteresovani kolekcionari i entuzijasti, mogu kontaktirati vlasnika ove Bube u Severnoj Karolini i tom prilikom pokušati da umanje njenu cenu, jer, ako ovaj model bude prodat za neverovatnih 295.000 $, onda će se okititi titulom najskupljeg Volkswagen Beetle automobila svih vremena.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group