U Maserati GranTurismo MC Stradale vraćena zadnja sedišta

Najekstremnije varijante Maseratijevih automobila su one koje nose značku MC Stradale. Uz tu oznaku se vežu frizirane performanse, sportsko vešanje i manja masa.

Kako bi se ovo poslednje postiglo, sa ovih automobila uklanja se sve nepotrebno, pa tako iz njega nestaju i zadnja sedišta. Brend iz Modene ta sedišta sada vraća u GranTurismo MC Stradale, koji ćemo videti na ovogodišnjem 83. izdanju salona automobila u Ženevi…

Kako je GranTurismo MC Stradale sa četiri sedišta osim po vraćenoj zadnjoj klupi identičan varijanti trenutno dostupnoj na tržištu, o njemu ne treba previše pisati. Kao i MC Stradale dvosed, i ova izvedba donosi sve aerodinamičke modifikacije i karbonske elemente, kao i karakteristične 20-colne aluminijumske naplatke.

Promene su izostale i ispod metala, gde se i dalje nalazi isti 4.7-litarski V8 sa 454 KS, koji preko robotizovanog šestostepenog MC Race Shift ručnog menjača odlaze na pogonske točkove. Vraćanje sedišta u GranTurismo MC Stradale rezultiralo je blagim porastom njegove mase, ali to nije vidljivo na maksimalnoj brzini ovog automobila koja je prema Maseratiju i dalje 302 km/h.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group