Turski TOGG startuje sa proizvodnjom novih SUV i kupe modela

Turski proizvođač automobila TOGG biće prisutan na CES 2022 događaju, koji se održava od petog do osmog januara, gde će debitovati sa svojom “Use-Case Mobility” tehnologijama...

TOGG, takođe poznat i kao Turska grupacija za zajedničko ulaganje u automobilsku industriju, sastoji se od pet kompanija koje su stupile u partnerstvo radi kreiranja širokog opsega električnih vozila. TOGG je predstavio prototipove svojih električnih SUV i sedan automobila pre dve, ali je tek prošle nedelje potvrdio da bi proizvodnja oba modela trebalo da počne sledeće godine.

U zvaničnoj izjavi, TOGG je potvrdio da Use-Case Mobility tehnologije stižu na CES događaj i predstaviće svetu komplikovane i napredne električne, autonomne i konektivne sisteme, zajedno unutar jedne dizajnerske sfere. Kao što dolikuje, ovaj sajam tehnologije trebalo bi da postane domaćin električnim SUV i sedan prototipovima ovog brenda, ali ovo još uvek nije zvanično potvrđeno.

Obe verzije modela biće ponuđene u konfiguracijama sa jednim i dva električna motora. Ulazni nivo modela stići će sa pogonom na zadnjoj osovini i jednim električnim motorom dobrim za 200 ks, dok će vrhunska ponuda dodati još jednu električnu jedinicu napred, što će rezultirati sa kombinovanom snagom od 400 ks. Verzija sa motorima na obe strane posedovaće ubrzanje od nule do sto od 4,8 sekundi, sa singl agregatnim jedinicima koje isti posao završavaju u okviru od 7,6 sekundi.

Preliminarni detalji sugerišu da će bazni modeli biti u mogućnosti da putuju najmanje 300 kilometara između dva punjenja, dok će modeli sa duplom motornom postavkom trebalo da imaju prelazni opseg od 500 kilometara. TOGG će sklapati svoja vozila u Gemlinskoj fabrici, koja se gradi na severozapadu zemlje u Bursa provinciji i uskoro bi trebala da bude kompletirana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group