Toyotin ultrakompaktni BEV debituje u Tokiju

Više slika

Više slika

Spreman za proizvodnju i tržišni debi krajem 2020...

Toyota Motor Corporation (Toyota) predstavlja novi ultrakompaktni BEV (baterijsko električno vozilo) koji je spreman za proizvodnju, na posebnoj izložbi „FUTURE EXPO“ Salona automobila u Tokiju 2019, kao najavu planiranog početka prodaje ovog vozila u Japanu 2020. godine. Sledeća generacija rešenja za mobilnost je osmišljena da pruža kretanje na kratkim relacijama uz ograničen negativan uticaj na okolinu.

 „Želimo da stvorimo rešenja za mobilnost koja mogu biti podrška sve starijem japanskom društvu i pružiti slobodu kretanja ljudima svih godina“, rekao je Akihiro Yanaka, direktor razvoja: „Kroz ultrakompaktni BEV s ponosom nudimo strankama vozilo koje ne samo da omogućava veću autonomiju, nego zauzima i manje prostora, stvara manje buke i ograničava negativan uticaj na okolinu“.

Ultrakompaktni BEV s dva sedišta posebno je oblikovan, kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošću kupaca koji obavljaju redovne i kratke vožnje, pre svega starije osobe, novi vozači ili poslovni ljudi u poseti lokalnim strankama. Ima domet od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dostići najveću brzinu od 60 km/h, a odlikuje ga izuzetno mali poluprečnik okretanja.

Toyota udružuje planirani početak prodaje ultrakompaktnog BEV-a 2020. godine s novim poslovnim modelom koji ima za cilj promociju šireg prihvatanja baterijskih električnih vozila uopšte. To uključuje preispitivanje svakog koraka u veku baterije, od proizvodnje, preko prodaje, preprodaje ili ponovnog korišćenja do recikliranja, radi njenog maksimalnog iskorišćenja. Kratkoročno, Toyota će se usredsrediti na povećanu ponudu najma s ciljem prikupljanja korišćenih baterija radi provere i eventualnog ponovnog korišćenja u polovnim vozilima, kao rezervnih delova ili čak korišćenja nevezanog za automobile. Toyota isto tako razvija periferne usluge za baterijska električna vozila kao što su punionice i osiguranje.l

Povrh toga, Toyota istražuje primenu svojih kompaktnih baterijskih električnih vozila za kratke udaljenosti izvan pojedinačne mobilnosti. Na primer, ultrakompaktni BEV je posebno prikladan za zadovoljavanje potreba za mobilnošću u gradskim ili planinskim područjima koja žele stvoriti sigurnu i ekološki povoljnu opciju prevoza bez ograničenja. Do danas je Toyota uključila već otprilike 100 korporativnih i upravnih partnera u istraživanje novih transportnih modela koji bi uključivali baterijska električna vozila, kao što je Ultra-compact BEV, a nastavlja pregovore i s drugima.

Toyotin Ultra-compact BEV je izložen na posebnoj izložbi „FUTURE EXPO“ Salona automobila u Tokiju 2019. od 24. oktobra do 4. novembra, zajedno s „Konceptnim modelom Ultra-compact BEV za poslovne korisnike“, koji je već bio predstavljen 7. juna 2019. Osim toga, posetioci Salona automobila u Tokiju s ulaznicama će moći da probaju Toyotina ultrakompaktna BEV rešenja mobilnosti na posebnoj priredbi „OPEN ROAD“. Toyota i-ROAD i tri različita Walking Area BEV će biti dostupna za testne vožnje na stazi dugoj 1,5 km koja povezuje Aomi i Ariake. 

Toyotini BEV-ovi: Tipovi i glavne odlike

▽Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike

  • Osmišljen za poslovnu namenu koja uključuje učestale kratke vožnje i parkiranje, Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike služi kao „mobilna kancelarija“ s tri načina rada jer omogućava vožnju, rad i odmor u vozilu.

▽Walking Area BEV za stajanje

  • Walking Area BEV za stajanje moguće je koristiti za patroliranje, obavljanje sigurnosnih provera ili prevoz teške opreme unutar velikih objekata, kao što su vazdušne luke ili fabrike.

▽Walking Area BEV za sedenje

  • Walking Area BEV za sedenje pruža mobilnost osobama koje nose puno prtljaga ili koje otežano hodaju. 

▽Walking Area BEV za invalidska kolica

  • Walking Area BEV za invalidska kolica spaja se na ručna invalidska kolica i pruža mogućnost vuče radi olakšanog kretanja kroz velike objekte ili turistička odredišta.

▽Toyota i-ROAD

  • Toyota i-ROAD je rešenje za mobilnost za kratke udaljenosti koje kombinuje veličinu motocikla s poboljšanom stabilnošću i namenjeno je kao podrška u kretanju gradom ili za turizam. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group