Toyota zvanično predstavlja direktnog rivala Rolls-Royce SUV modelu

Više slika

Više slika

Toyota Century SUV od 170.000 dolara stigao je na scenu da izazove Rolls-Royce Cullinan svojim luksuznim enterijerom, potpuno podesivim zadnjim sedištima i električnim kliznim zadnjim vratima…

Toyota Century sedan, impozantni model koji se pojavio još 1960-ih kao izuzetno ekskluzivno vozilo, namenjeno samo za Japan, konačno je popustio pred rastućim trendom SUV-a i transformisao se u novi model koji se čvrsto upušta u rivalstvo sa Rolls-Royce Cullinan automobilom. U stvari, ovaj model će biti ekskluzivniji od Cullinana jer Toyota kaže da će mesečno proizvoditi samo 30 jedinica, a vozilo će biti dostupno isključivo u Japanu. Prava šteta!

Novi Toyota Century ima dimenzije punokrvnog SUV-a, sa dužinom od 502 cm, širinom od 198.88 cm i visinom od 1805 mm. Međutim, ovaj luksuzni SUV će primiti samo četiri putnika umesto pet, uprkos velikoj međuosovinskoj udaljenosti od 290,5 cm. Ali postoji dobar razlog za to. Dva zadnja sedišta su dizajnirana tako da se mogu potpuno podesiti kako bi putnicima pružila najveću udobnost, a opremljena su brojnim funkcijama i sadržajima. SUV takođe ima režim zadnjeg komfora koji, kada je omogućen, menja način vožnje i kočenja kako ne bi remetio zadnje putnike. Osim toga, tu je i laminirano staklo na strani kabine koje filtrira svu buku koja dolazi iz prtljažnika.

Toyota se takođe potrudila da ulazak i izlazak iz kabine bude sasvim lagan i komforan. Pored držača na C stubovima, Toyota Century SUV ima i električno izvlačeće bočne stepenice, dok se zadnja vrata otvaraju pod uglom od 75 stepeni. Interesantno je da je Toyota takođe prikazala verziju sa GR oznakom koja ima vrata sa električnim kliznim mehanizmom, što je zanimljiv dizajnerski izbor. Što se tiče dizajna, Toyota Century SUV ima kockasti izgled koji podseća na Cullinana. Međutim, ima podeljen dizajn svetala koji će vas podsećati na Genesis.

SUV takođe nosi prestižni Phoenix emblem umesto Toyotinog logoa. Luksuzni SUV pokreće plug-in hibridni pogon sa 3,5-litarskim V6 motorom i pogonom na sva četiri točka. Vrlo je sličan onom u novom modelu Lexus TX550+ iz 2024. godine, koji razvija 406 konjskih snaga. Toyota je saopštila da će model biti dostupan kod odabranih dilera u Japanu i da će početna cena biti ekvivalentna skoro 170.000 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group