Toyota Supra se polako priprema za proizvodnju

Više slika

Više slika

Još dve godine dele sve auto entuzijaste od prvog pogleda na poptpuno novu Toyota Supra, koja će posedovati istu arhitekturu kao i BMW Z5.

Ako je sudiiti po svetskim medijima, koji se pozivaju na skrivene izvore, novi japanski sportski automobil će imati premijeru 2018. godine, kratko nakon njegovog BMW duplikata i služiće kao naslednik prekinute serije kupe modela, koji su napustili proizvodnju još 2002. godine. Vozilo će stajati iznad GT86 modela, dok će inspiraciju crpeti iz FT1 koncepta predstavljenog pre nekoliko godina u Detroitu.

Nova Supra će posedovati hibridnu postavku koja će pokretati sva četiri točka, sa benzinskim i električnim motorom kompanije BMW, koji svoju energiju smešta u superakondenzatore. Sličan recept se koristi u njegovom nemačkom rođaku, za koga se smatra da poseduje ugljenična vlakna u svojoj arhitekturi, isto kao u seriji 7, ali i opsegu modela i.

Uprkos tome što su slični na mnogo načina, ova dva automobila neće potirati jedan drugoga, dok će svojom raznovrsnom platformom zadovoljavati različite zone ovog segmenta. "Jedna stvar je potpuno jasna, šasija odgovara obema kompanijama, dok sami modeli ovih automobila ne moraju da budu etiketirani kao isti. Motorni i šasijski sklopovi poseduju mogućnostmogu kreiranja na dva različita načina". Izjavio je Ian Robertson, član izvršnog odbora prodaje i marketinga kompanije BMW.

Konačna odluka o tome kada će tačno ova dva modela da se nađu na fabričkoj traci tek mora da bude donešena, ali Robertson sugeriše da će samo jedan proizvodni kapacitet biti korišćen za oba automobila, dok će to najverovatnije biti fabrika Magna Steyer smeštena u Gracu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group