Toyota RAV4 Adventure - Filozofija "idi bilo gde" za život na otvorenom

Više slika

Više slika

Predstavljanjem nove varijante ADVENTURE, Toyota proširuje izbor i prepoznatljivu privlačnost svog SUV-a RAV4...

Širenjem postojeće game osnažena je filozofija „idi bilo gde“, s jedinstvenim, snažnim izgledom koji je neophodan za život na otvorenom. S novom verzijom ovaj model će se još više približiti onim ljudima koji žele vozilo s kojim mogu da podele ljubav prema životu van utabanih staza, uz podrazumevane prednosti vrhunskih performansi i ekonomične vožnje baziranih na Toyotinoj hibridno električnoj tehnologiji.

RAV4 ADVENTURE jasno demonstrira svoj karakter promišljenim dizajnom prednjeg dela. Novi izgled, s potpuno crnom prednjom maskom hladnjaka ostavlja snažniji vizuelni utisak, pri čemu je Toyotina značka pomerena nadole - s prednje ivice poklopca motora spuštena je do centralnog dela, na dvostruke horizontalne lajsne koje prelaze sredinom rešetkaste maske. Moćan stav i sposobnost ovog SUV vozila naglašeni su ugradnjom prednjih svetala za maglu u nove crne okvire i postavljanjem sjajnog srebrnog zaštitnog panela podvozja.

Efekat je pojačan širim lukovima točkova i novim aluminijumskim naplacima od 19 inča mat sive boje. Na dnu zadnje strane takođe se nalazi zaštitini srebrni panel. RAV4 ADVENTURE će istovremeno biti ponuđen s jedinstvenim dvobojnim dizajnom, kao karoserija urbane kaki boje kombinovane s krovom, prednjim stubovima i zadnjim spojlerom obojenih Dynamic sivom bojom – to je izgled koji odaje počast prepoznatljivom svetlom krovu Toyotinog klasičnog modela FJ40 Land Cruiser.

Za unutrašnjost kabine predviđen je karakterističan dizajn presvlaka sedišta, koji obuhvata glatku, crnu veštačku kožu s duboko prošivenim naslonima i ispunama, kao i sa naglašenim narandžastim šavovima. RAV4 ADVENTURE dobio je i zaštitne aluminijumske pločice na pragovima.

RAV4 ADVENTURE pokreće Toyotina hibridno električna tehnologija četvrte generacije i standardno je opremljen inteligentnim pogonom na sva četiri točka, koji funkcioniše zahvaljujući dodatnom, kompaktnom elektromotoru smeštenom na zadnjoj osovini. Ekonomičan i moćan hibridni pogonski sklop, koji objedinjuje elektromotore i 2,5-litarski četvorocilindarski benzinski motor - s toplotnom efikasnošću koja je među najboljima na svetu za motor serijske proizvodnje - isporučuje ukupno 222 konjske snage. Sistem AWD-i takođe dozvoljava vuču (kočenih) tereta do 1.650 kg.

Takođe, na novom modelu primenjeni su izmenjeni detalji koji se uvode u čitavu gamu modela RAV4 za 2022. godinu, uključujući nove projektorske LED farove, uz prednja LED svetla za maglu. Novi dizajn aluminijumskih naplataka sa 10 paoka predstavljen je na hibridno električnim i benzinskim verzijama, u svetlo srebrnoj boji za Mid, i sjajno crnoj za Style paket opreme. U kabini je pažnja usmerena na dodatnu udobnost i praktična rešenja što je postignuto novim LED osvetljenjem, električnim podešavanjem za suvozačevo sedište, osvetljenim prekidačima za upravljanje prozorima i novim, USB-C priključcima pogodnim za punjenje telefona i uređaja u vožnji.

Najnovije promene podstiču tržišni zamah najprodavanijeg SUV-a na svetu. Godine 1994, prvi RAV4 je stvorio potpuno novo tržište rekreativnih SUV vozila poznatih po agilnosti poput automobila, što je od tada omogućilo prodaju više od dva miliona jedinica. Njegov duh inovacije zadržan je sve do danas kada kao prvi model u svom segmentu nudi hibridno električni pogon; danas je RAV4 Hybrid takođe najprodavaniji elektrifikovani SUV.

Isporuka nove Toyote RAV4 ADVENTURE, kao i osvežene palete modela RAV4, u Evropi počinje u prvom kvartalu 2022. godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group