Toyota predstavila novi trkački Yaris model

Više slika

Više slika

Toyota Gazoo Racing je predstavila automobil Yaris WRC sa kojim će se takmičiti na FIA svetskom reli šampionatu 2021. godine.

Japanski proizvođač automobila je u početku planirao da uđe u sezonu 2021. godine sa WRC verzijom nove generacije Yarisa), ali to se neće desiti. Umesto toga, Toyota će nastaviti da se takmiči sa svojim Yaris-om prethodne generacije, mada je on sada ažuriran karoserijom sličnom onoj koju nosi novi GR010 Hibrid dizajniran za Le Mans Hipercar klasu Svetskog prvenstva u izdržljivosti.

Tokom protekle četiri WRC sezone, Toyota je odnela 17 pobeda i 322 pobede u etapi sa svojim trenutnim trkačkim automobilom Yaris.

Novi WRC Yaris biće identičan prethodnom, osim unapoređene i robusnije karoserije koja povećava aerodinamiku i koja je za nekoliko kilograma lakša od prošle.

Nije izvršena nijedna promena u Toyotinoj postavi vozača. Sebastien Ogier će nastaviti da se takmiči zajedno sa suvozačem Julienom Ingrasijom, dok će se Elfin Evans i Skot Martin ponovo udružiti. Treći Toyotin automobil vozit će Kejl Rovanpera i Jone Haltunen.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group