Toyota predstavila novi trkački Yaris model

Toyota Gazoo Racing je predstavila automobil Yaris WRC sa kojim će se takmičiti na FIA svetskom reli šampionatu 2021. godine.

Japanski proizvođač automobila je u početku planirao da uđe u sezonu 2021. godine sa WRC verzijom nove generacije Yarisa), ali to se neće desiti. Umesto toga, Toyota će nastaviti da se takmiči sa svojim Yaris-om prethodne generacije, mada je on sada ažuriran karoserijom sličnom onoj koju nosi novi GR010 Hibrid dizajniran za Le Mans Hipercar klasu Svetskog prvenstva u izdržljivosti.

Tokom protekle četiri WRC sezone, Toyota je odnela 17 pobeda i 322 pobede u etapi sa svojim trenutnim trkačkim automobilom Yaris.

Novi WRC Yaris biće identičan prethodnom, osim unapoređene i robusnije karoserije koja povećava aerodinamiku i koja je za nekoliko kilograma lakša od prošle.

Nije izvršena nijedna promena u Toyotinoj postavi vozača. Sebastien Ogier će nastaviti da se takmiči zajedno sa suvozačem Julienom Ingrasijom, dok će se Elfin Evans i Skot Martin ponovo udružiti. Treći Toyotin automobil vozit će Kejl Rovanpera i Jone Haltunen.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group