Toyota obnavlja svoj neprevaziđeni HiLux opseg

Više slika

Više slika

Japanski brend Toyota najavio je promene koje povećavaju mogućnosti 4x4 SR pikap modela duple kabine...

Sada će kupci popularnog vozila moći posebno da opreme svoje modele satelitskom navigacijom i aluminijumskim felnama, a da pritom ne istupe iz opsega cena vrhunskog modela iz linije SR5.

Sveukupno, Toyota je otkrila 10 novih varijanti koje će efektivno zameniti 10 koje se nešto sporije prodaju, uključujući i vozila koje pokreće V6 motor, kao nešto više od polovine jednog procenta ukupne HiLux prodaje.

Ovi potezi su veoma značajni za liniju HiLux kako bi nastavila da postavlja nove rekorde prodaje, koji su prema zahtevima kupaca iznosili 13,7% do kraja avgusta ove godine. Ovaj model predstavlja najbolje prodavano vozilo kompanije u drugoj godini za redom i jedina je linija ovog tipa koja je odnela ovu titulu.

Izvršni direktor kompanije Toyota Toni Kramb, izjavio je da redizajniranje i dalje ojačavanje ove linije modela može dovesti do veće prodaje, koja drži primat u poslednjih šest meseci, probijajući sve mesečne rekorde u prodaji i to tokom poslednjih četiri puta ove godine.

Redizajnirani model HiLux kreće sa prodajom od šestog oktobra, a u međuvremenu, kompanija Toyota obezbeđuje daleko bolje mogućnosti, pogodnosti i izdržljivosti od trenutnih SR i SR5 modela iz opsega, uz minimalne cenovne razlike.

HiLux nudi vozačke karakteristike, obrtni momenat i ekonomičnu potrošnju goriva četvorolitarskih turbo dizel motora koji poseduju 2,4 ili 2,8 litara zapremine. U 4x4 Hi-Rider varijantama, jedinica zapremine 2,8 litara isporčuje maksimalnu snagu od 130 kW pri 3.400 motornih rotacija u minuti, dok se obrni momenat zaustavlja na 450 Nm prilikom dostizanja 1.600 do 2.400 rpm, u automatskoj verziji ili 420 Nm obrtnog momenta u manualnim varijantama.

Vrhunski model SR5 4x4 duple kabine troši 7,6 litara na 100 pređenih kilometara sa manualnim i 8,5 litara na 100 km automatskim menjačima. HiLux je takođe dostupan sa četvorocilindričnom benzinskom varijantom motora zapremine 2,7 litara i 4x2 WorkMate jednodelnom ili duplom kabinom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group