Novi Toyota JPN model uvodi hibridne motore u taksi službe

Više slika

Više slika

Taksi vozila u velikom delu sveta predstavljaju bazu standardne proizvodnje vozila i opremljena su tako da služe svojoj svrsi...

Međutim, postoji nekoliko lokacija na kojima taksisti poseduju kompletno unikatne modele, nalik Checker vozilima u Njujorku ili prepoznatljivim taksijima u Londonu.

U Japanu, Toyota Crown poseduje dugu istoriju tipičnog taksi vozila i veoma je verovatno da će svoju karijeru nastaviti u istom pravcu, posebno sada kada je kompanija izbacila poboljšani i redizajnirani model. Ali sada, ovaj proizvođač automobila takođe uključuje i novi automobil koji dolazi sa istom svrhom. Nazvan JPN Taxi automobil poseduje dizajn koji je po prvi put prikazan pre četiri godine, a od tada se nalazi u razvojnoj fazi. Nakon nekoliko godina, ovaj automobil je konačno spreman za odlazak na ulicu i da ugosti brojne putnike širom zemlje izlazećeg sunca.

Baš kao i londonski taksi, koji je potvrđen i upotrebljavan nekoliko decenija unazad, Toyota JPN Taxi prisvaja visoku konstrukciju nalik kombiju, a inspiraciju preuzima direktno od sedan modela Crown. Sa druge strane, novi taksi poseduje nešto niži pod, dosta prostora za glavu i velika zadnja klizeća vrata, GPS i šoferšajbnu pozicioniranu radi optimalne vidljivosti, kao i sve pogodnosti u putničkoj kabini kako bi svi u njoj uživali u maksimalnom komforu tokom vožnje. Prtljažni prostor pozadi može primiti teret u veličini četiri golf torbe, bez žrtvovanja prtljažnog prostra.

JPN Taxi može biti pokretan na struju i tečni naftni gas, putem hibridnog pogonskog sklopa zapremine 1,5 litara, koji isporučuje ekvivalent od 45 milja po jednom galonu. Toyota se nada da će automatski prepoznatljiv oblik automobila biti dobrodošao kako domaćim tako i inostranim putnicima, posebno tokom Olimpijskih igara u Japanu 2010. godine. JPN Taxi je već dostupan za poručivanje, a debitovaće pred kraj meseca na tokijskom sajmu automobila Tokyo Motor Show, zajedno sa novim modelom Crown.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group