Toyota GR Super Sport debitovala na Le Manu

Više slika

Više slika

Toyota je tokom vikenda na Le Manu prikazala prototip svog nadolazećeg GR Super Sport-a...

Japanski proizvođač automobila već nekoliko godina razvija ovo  vozilo i priprema ga za FIA-inu klasu Le Man Hipercar. Zasnovan je na hibridnom trkačkom automobilu Toyota TS050 koji je pobedio u Le Mansu 2018. i 2019. godine, istovremeno odnevši pobedu tokom vikenda.

Tokom trkačkog vikenda, GR Super Sport je odradio test krug na stazi dok ga je vozio bivši vozač Toyota Gazoo Racing-a Alek Vurz.

Napajanje uličnog modela vršiće srednje postavljeni 2,4-litarski V6 motor sa dvostrukim turbopunjačem koji koristi hibridnu asistenciju i isporučuje 986 KS. Minimalno 20 modela će dobiti zeleno svetlo za proizvodnju, ali se očekuje da će broj proizvedenih modela biti veći. O ceni još uvek nema informacija.

Bez obzira na cene i dostupnost, Toyota GR Super Sport biće jedno od najznačajnijih vozila i ponašaće se kao savršen rival automobilima kao što su Aston Martin Valkyrie i Mercedes-AMG One.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group