Toyota Gazoo predstavlja svoj novi Le Mans automobil

Gazoo Racing je najavio da će njegov Le Mans Hiperauto biti predstavljen 15. januara.

Toyota već neko vreme radi na ovom vozilu i u septembru je predstavila  prototip Le Mans 24 Hours. Vozilo je zasnovano na Toyotinom uspešnom prototipu TS050 LMP1 i trenutno je poznat kao GR Super Sport, mada ostaje da se vidi da li će to ime biti zadržano.

Twitter objava Gazoo Racing-a potvrđuje da će vozilo stvarati 680 KS, što je ograničenje svih vozila koja se takmiče u klasi Le Mans Hypercar. Veruje se da će se pogonski sklop sastojati od 2,4-litarskog dvostrukog turbopunjača V6, koji radi zajedno sa električnim motorom.

Za razliku od Peugeota, koji je odlučio da ne lansira i drumsku verziju svog trkača, Toyota će napraviti najmanje 20 primeraka koji će biti legalni za uličnu vožnju. Teško je znati koliko će se drumski automobil razlikovati od trkačkog automobila, ali s obzirom na činjenicu da ne treba da ispunjava trkačke propise, moguće je da bi serijski model mogao biti moćniji od trkačkog automobila, jer on za to potencijal ima.

Internetom su kružile glasine da bi drumski automobil mogao da ima tri dodatna elektromotora i da bi mogao da ispumpa čak 1.400 KS, što je cifra koja bi lako zapretila Aston Martin Valkyrie i Mercedes-AMG One modelima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group