Touring Superleggera predstavlja novu mašinu brzu kao vetar

Više slika

Više slika

Touring Superleggera brend ne zahteva posebno predstavljanje – u pitanju je jedna od tri legendarne radionice iz Italije, koje zajedno sa Zagato i Pininfarina oduševljavaju čitav svet svojim remek delima…

Osnovani 1926.godine, Touring Superleggera kompanija je ostavila svoj trag modifikujući već postojeće automobile – Alfa Romeo 8C, Ferrari F12 Berlinetta, Maserati GranCabrio, ali i zahvlajujući kreiranju originalnih modela, koje su kreirali svojim rukama. Proslavljajući svoju devedeset petu godišnjicu, Touring Superleggera sada najavljuju svoju novu kreaciju – u pitanju je Arese RH95, baziran na arhitekturi Ferrari F8 Tributo.

Arese RH95 dobio je svoje ime po ulici u kojoj se nalazi sedište ove kompanije, što sasvim dovoljno govori o njegovoj ekskluzivnosti. Superautomobil će biti proizveden u ograničenom izdanju od samo 18 jedinica, koje će se prodavati po ceni dostupnoj samo njihovim budućim vlasnicima, za koju smo sigurni da će biti basnoslovno visoka.

Preuzimajući Streamline formu koju su popularizovali Disco Volante i Aero 3 modeli, Arese RH95 je prvenac za Touring, jer poseduje zadnji centralno montirani motor. Pored toga, njegov egzoskelet napravljen je od 100 % karbonskih vlakana i dobio je Verde Pino nijansu. Centralni usisnik modela montiran je na krovu, dok su izduvne cevi pravougaone i preuzete sus a Aero 3 modela. Enterijer je odeven u kožu boje kakaoa, karamele i šafrana.

Kada se radi o performansama, Arese RH95 je bliži inicijalnom modelu – pokreće ga 3.9 litara veliki V8 motor koji je matiran na sedmostepenu automatsku transmisiju, što automobilu daje mogućnost razvijanja 720 konjskih snaga i 770 Nm, sa maksimalnom brzinom od 340 kilometara na čas i ubrzanjem od nula do 100 za samo tri sekunde.

U ovom trenutku, samo tri modela su proizvedena – Verde Pino, model koji je dobio ikonični crveno-beli dezen Alfa GTA i treći koji je dekorisan narandžastom i plavom bojom. Prema informacijama koje smo dobili od kompanije, nakon predaje Ferrari F8 Tributo, potrebno je šest meseci da se on transformiše u Arese RH95.

N.Đ

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group