Toro Rosso STR10 spreman za sezonu (galerija)

Više slika

Više slika

Scuderia Toro Rosso je imao odličnih nekoliko sezona kao deo Red Bull Racinga...

 

Primili su mlade talente, razvijali ih i onda slali u Red Bull da se okušaju u borbi za titulu. 

Prešli su dalek put od ranih Cosworth motora davne 2006. godine. Retko je Torro Rosso bio u situaciju da deli sudbinu sa timovima kao što su HRT, Catheram, ili Marussia.

Završili su na solidnom sedmom mestu prošle godine, sa 30 konstruktorskih poena. Godinu pre te, Daniel Ricciardo je osvojio 20 poena za sezonu, koji sada vozi za Red Bull. Ricardo godinu pre te čak nije bio u Formuli 1. Takođe, treba pomenuti, Sebastian Vettel je bio vozač za Toro Rosso kada je započeo karijeru u F1. 

Sada, tim je skinuo veo sa 2015 automobila, STR10 modela, pre test sesije u Španiji. STR10 je model sa Renaultovim motorom, a voziće ga duo Max Verstappen koji ima samo 17 godina i Carlos Sainz Jr. 

Tehnički direktor tima James Key je rekao "automobil je miks različitih pristupa, a u isto vreme i rafinisanje i razvoj filizofije modela iz 2014 godine". Takođe je dodao da će automobil biti fudamentalno različit kada stignu u Australiju na prvu trku. 

Da li će SRT biti brži od rivala ove sezone, ostaje da se vidi, pogotovu sa ovako mladim i neiskusnim vozačima. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group