Tesla želi da napravi Hečbek vozilo

Osnivač Tesla kompanije smatra da bi za evropsko tržište trebalo napraviti kompaktno gradsko vozilo...

Tesla trenutno proizvodi niz vozila različitih kategorija, od limuzina poput Modela S i 3, do SUV vozila poput Model X i Y, pa čak  kamionet koji dolazi u vidu Cybertrucka, ali i dalje postoji praznina kada je reč o kompaktnijim automoblima poput hečbeka.

Govoreći na nemačkoj konferenciji o baterijama, Musk je primetio koliko je teško naći parking mesto u velikim gradovima u Evropi i da bi u budućnosti moglo postojati tržište za Teslin hečbek.

„Verovatno bi u Evropi imalo smisla napraviti kompaktan automobil, možda hečbek ili nešto slično“, objasnio je Musk. „U Sjedinjenim Državama automobili su uglavnom veći iz razloga ličnog ukusa. U Evropi su oni obično manji “.

Takođe je ispričao svoje iskustvo pokušavajući da parkira veći Tesla model u Berlinu: „Vozio sam Model X po Berlinu i imali smo popriličnih problema s pronalaženjem parking mesta kada smo hteli da stanemo, a to je prava noćna mora za vozače“.

Za sada nema nikakvih pretpostavki kako bi ovo vozilo moglo da izgldea i kada bi se pojavilo na tržištu, ali radujemo se ideji da bi Tesla možda kreirao manji auotomobil za grad.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group