Tesla Model 3 dobija vazdušno vešanje

Više slika

Više slika

Vlasnik kompanije Tesla, kreirao je jednu od najuspešnijih kompanija ikada i trenutno važi za jednog od najmoćnijih i najbogatijih ljudi na svetu...

Elon Mask nikada ne krije svoju ambiciju i javno se suprotstavlja mnogim ustanovama, donoseći jednostavnija rešenja, inovativna pre svega, u polju kosmonautike, zaštite životne sredine i naravno, proizvodnji automobila.

Ovaj uspešni biznismen predstavio je odela za astronaute, plan putovanja na Mars, različite instalacije namenjene letelicama, brodovima i četvorotočkašima, tehnološke inovacije u svim mogućim poljima, a kako ih ne bismo nabrajali dugo, neka sve ostane na ovome.

Kada se radi o najnovijoj liniji Tesla Model 3 automobila, a to je naš današnji fokus, Elon Mask je otkrio da će za oko šest meseci čitava generacija biti dostupna sa vazdušnim vešanjem. Odgovarajući, kao što je do sada postalo tradicija, na pitanja tviteraša, Mask je objasnio da će vazdušno vešanje biti dostupno u modelima koji dolaze sa dva motora, što je potvrdilo njegove izjave od prošle godine, koje su najavljivale ovakvu postavku ispod šasije.

Američki mediji javljaju da se Model 3 varijante sa dva motora nalaze u konfiguraciji kompanije Tesla i da će na tržište izaći 2018. godine. Ove tvrdnje bazirane na Maskovoj prethodnoj izjavi vezanoj za verzije performansi sa duplim motorima, spremnim da nastupe u proizvodnom delu, stvaraju sliku kako će Tesla Model 3 pratiti korake Model S serije i ponuditi dve varijante regularnih i automobila performansi.

Nazvan Smart Air Suspension, inovativni sistem vazdušnog vešanja može biti adaptiran regularnim putevima automatski smanjujući i podižući visinu vozila kada je to neophodno. Ovo je karakteristika koja je trenutno postavljena u Model S i Model X serijama, a veoma je korisna za sve vlasnike koji svoje automobile voze po neravnim putevima. Deluje da je Elon Mask ipak počeo da razmišlja o Srbiji, kada već niko drugi neće.

Ali, to ipak predstavalja samo šalu, jer ova serija Model 3 automobila sa dva motora zadržava istu etiketu, međutim, ne treba se čuditi ukoliko cene skoče i do 70.000 dolara kada vazdušno vešanje postane standard. Malo nestvarno za nas u svakom slučaju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group