Superleggera Roadster potvrđen

Kada šef Minija kaže da se na ovom modelu radi, možete da budete sigurni da je u pitanju potvrda da će konačno početi da proizvode prizvodnu verziju Superleggera koncepta...


 

Mini Superleggera koncept je jedan od najuspešnijih izleta ovog brenda, koji je debitovano još 2014. godine, ali od tada nije bilo jasne informacije kada i da li će ovaj koncept doći do proizvodnje. 

U razgovoru za AutoCar, direktor Minija, Peter Schwazenbauer je rekao "Interesovanje je bilo ogromno. Sada radimo na tome da ga dovedemo na ulice. Ekonomski je izazovno i još uvek nema čvrste odluke, ali imamo mnogo ljudi koji se bore da se to desi. Ja lično mislim da bi to bio pogodak za brend."

 

 

Ovo znači da će Superleggera biti automobil sa prednjom vučom, sa mogućim all wheel pogonom sa jače verzije. Schwarzenbauer ovo vidi kao nov početak, a ne naslednika kupe, ili Roadster modela. "Ne mogu da se porede. Superleggera je ozbiljan sportski automobil."

Proizvodna verzija će koristiti iste motore kao i Mini hatchback, što znači da će ponuda biti od 1.5 do 2.0, a možda i hibridni sistem koji će debitovati na BMW seriji 2 Active Tourer, koji je kombinacija 134ks 1.5 turbo motora i 87ks električnog motora koji je postavljen pozadi, a zajedno daju 216ks. 

Mini trenutno razvija i novi Countryman koji će biti prvi model sa hibridnim pogonom, do će Superlegera, ako se pojavi, doći 2019 godine, prema informacijama. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group