Superautomobil kreiran od aluminijuma

Više slika

Više slika

Jedna ikonična kompanija je spremna da predstavi specijalnu produkcionu verziju, svog potpuno aluminijumskog hiperautomobila na sajmu Salon Prive, koji se održava u Ujedinjenom Kraljevstvu sledećeg meseca.

Prethodno izložen prošle godine na Pebble Beach Concours d'Elegance i Top Marques Monaco u aprilu iste, Vulcano Titanium je spreman da se vrati svojim mušterijama za ogromnih 2,5 miliona evra, što ga čini indentično skupim kao suludi model Bugatti Chiron.

Za kreiranje ovog automobila i njegove titanijumske karoserije je bilo potrebno 10.000 radnih sati, koji su mu pružili zaista jedinstven izgled ni približno sličan bilo kom postojećem automobilu. U njegovom enterijeru, kombinacija ugljeničnih vlakana, alkantare i zabavno informativnog sistema sa ekranom od 12,3 inča, obećava pretvaranje putničke kabine modela Icona Vulcano Titanijum u jedno veoma prijatno mesto za boravak.

Ispod titanijumske karoserije se nalazi V8 motor zapremine 6,2 litra, koji automobilu obezbeđuje 670 ks i 820 Nm obrtnog momenta. U skladu sa veoma malom ukupnom težinom ovog automobila, motor i šestostepeni menjač su sasvim dovoljni kako bi ga lansirali od 0 do 100 km/h za 2,8 sekunde i do 200 km/h za samo 6,8 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group