Super lagani McLaren sa cenom od 3.1 miliona dolara

Gordon Murej najpoznatiji je po stvaranju McLarena F1, a sada je predstavio i njegovog naslednika koji nosi naziv T.50.

Dizajniran da bude najčistiji, najlakši i najsnažniji auto koji je ikada stvorio, T.50  McLaren F1 poboljšava „na svaki zamisliv način“.

Naravno, to je pomalo subjektivno jer T.50 izgleda kao nečasno ljubavno dete McLarena i Porschea 918 Spidera.

Krećući se napred, prema prednjem delu, nalećemo na “nos” u obliku klina koji sadrži par F1 inspirisanih LED farova. Model takođe ima rakirano vetrobransko staklo, dvokrilna vrata i poklopce motora koji se otvaraju prema gore. Dizajn vrata odjekuje i na staklenom krovu, ali najistaknutija karakteristika je krovni podmetač koji dovodi vazduh do V12 motora koji prirodno aspirira.

Takođe možemo videti pojednostavljenu karoseriju od karbonskih vlakana, ventiliranu zadnju fasadu i veliki difuzor koji čini da auto ima vrhunsku aerodinamiku i prijanjanje. Model takođe ima 3D zadnja svetla i 19- / 20-inčne felne od legure umotane u Michelin Pilot Sport 4 S gume.

Najprimetnija karaksteristika ovog auta jeste ventilator koji se nalazi na zadnjem delu i koji pomalo čini da ovo vozilo izlgeda kao da je došlo iz budućnosti. Ventilator služi da smanjii otpor vazduha za 12.5 posto i da ga samim tim učini bržim i aerodinamičnijim, pa na taj način dodaje 50 KS snaga više na motor koji će imati oko 700 KS. Inače, reč je o 3.9 V12 motoru koji stvara esktremne performanse.Još jedna karakteristika koja ga izdvaja jeste njegova težina, jer on teži samo 986 kilograma.

Samo 100 ovakvih automobila biće napravljeno, a cena jednog iznosiće 3.1 miliona dolara.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group