Subaru Crosstrek hibrid stiže ove godine sa Toyota PHEV tehnologijom

Više slika

Više slika

Subaru je zvanično objavio planove lansiranja svog prvog priključno hibridnog modela...

Spreman za predstavljanje u Severnoj Americi negde do kraja ove godine, 2019 Crosstrek Hybrid obećava da postane veoma napredna, ekološki ispravna verzija popularnog krosovera.

Kompanija za sada zadržava neke tehničke detalje i specifikacije u tajnosti, ali su nam potvrdili da će model biti postavljen na Subaru Global platformi, pošto je ona dizajnirana posebno kako bi omogućila hibridne i električne pogonske sklopove. Stoga, krosover će doći sa autohtonom arhitekturom kompanije Subaru, on će koristiti četvorocilindrični bokser motor, dok će Crosstrek Hybrid posedovati tehnologiju priključnog sistema razvijenog u pogonu brenda Toyota.

Subaru tvrdi da će modeli sa pogonom na sva četiri točka posedovati identične mogućnosti, sa standardnim Crosstrek sistemom, ali će takođe dobiti prednosti popravljene gorivne efikasnosti. Kompanija je otišla toliko daleko i izjavila da će njeni modeli čak, moći da budu napajani ekskluzivno električnim motorima ili u kombinaciji beznzinskih i električnih jedicnica.

Crosstrek Hybrid će biti predstavljen kasnije ove godine, a kompanija tvrdi da će posedovati unikatan stil koji će reflektovati ekološki ispravni pogonski sklop.

Iako Subaru nije ulazio u preterano šire objašnjavanje, direktor tehničkog sektora kompanije, Takeši Tamoči, prethodno je sugerisao da bi model mogao biti inspirisan Toyota Prius Prime linijom. Kao rezultat, krosover će najverovatnije posedovati isti priključni hibridni sistem koji poseduje elektronski kontrolisane varijabilne transmisije, dva električna motora i 8.8 kWh snažno pakovanje litijum-jonskih baterija.

Ni o konačnoj snazi novog Crosstrek Hybrid modela nije bilo reči, ali Prius Prime poseduje kombinovanu izlaznu moć od 121 ks, dok može putovati oko pedeset kilometara samo na električnom pogonu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group