Subaru BRZ Premium Sport Edition JDM za Japan

Činjenica je da japanski proizvođači automobila prednost daju kupcima na domaćem tržištu. Za njih se često stvaraju posebna izdanja japanskih automobila.

U tome prednjače Subaru i Toyota koji svako malo izbace verziju nekog modela skrojenu ekskluzivno za domaće tržište. Poslednji takav primer je Subaru BRZ, koji će Japanci moći da kupe krajem godine. Naime, BRZ Premium Sport Edition JDM namenjen je isključivo njima.

Mehanički gledano, BRZ Premium Sport Edition JDM potpuno je identičan klasičnom modelu ovog sportskog kupea. Pokreće ga isti dvolitarski bokser, a tu su i isti šestostepeni ručni i automatski menjač. Čak i vizuelno BRZ Premium Sport Edition JDM ne odskače od onog na šta smo navikli. Razlika su možda samo nove kombinacije laka, crni aluminijumski STI naplaci i crni retrovizori, ali unutrašnjost je već sasvim druga priča.

Putnička kabina prošla je detaljan makeover. Sportska sedišta sada su presvučena dvobojnom kožom, slično je urađen i upravljač, dok je prednja konzola dobila detalje od Alkantare i karbona. Tu je i novi taster za pokretanje automobila, a sve je zaokruženo novim aluminijumskim nožnim komandama.

Pošto BRZ Premium Sport Edition JDM neće prelaziti japansku granicu, ovo je možda i previše informacija o njemu, ali nije zgoreg znati i da će Japanci za njega morati da izdvoje svega 22.500 evra.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group