Stižu M8 Grand Coupe i M8 Grand Coupe Competition modeli

Dva nova BMW modela uskoro stižu da nas usreće...

Uvek smo uzbuđeni kada BMW kompanija predstavi nešto novo, jer znamo da nas čeka prvoklasni automobil koji će zadovoljiti sve naše vozačke ukuse. Upravo se to desilo sa novim M8 Grand Coupe modelom koji na tržište izlazi sa malo snažnijim bratom blizancem koji u svom imenu nosi dodatak Competition.

Oba BMW modela biće proizvedena u ograničenom izdanju od samo 400 jedinica, što znači da će samo mali broj ljudi uspeti da se dokopa ovih fenomenalnih vozila. Najmlađi BMW M model dolazi sa mnogo promena koje se najviše ogledaju u eksterijeru, tačnije u agresivnijoj i aerodinamičnijoj karoseriji, većoj haubi, redizajniranim sportskim branicima i modernizovanim farovima i štopovima. Enterijer je takođe blago redizajniran i unapređen, tako da će ljubitelji ovog modela imati čemu da se raduju, jer se BMW potrudio da se unutar novog M8 osećate kao u luksuznom hotelu.

Ispod haube oba modela skriva se 4.4 litarski twin turbo V8 motor, ali kod Grand Coupe modela on prozivodi 600 KS, dok Competition model ima 30 konja više, što ga čini za nijasnu bržim i startnijim.

Standarni model brzinu od 0 do 100 km/h postiže za 3.2 sekunde, dok je Competition za nijansu brži. Međuitm, razlika se ogleda u brzini, jer običan Grand Coupe ostvaruje 250 Km/h, dok Competition može da nadmaši brzinu od 300 Km/h.

Oba modela naćiće se u prodaji od aprila 2020. godine, a cene još uvek nisu poznate.

Foto:Luxatic

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group