Stižu dva nova Zagata

Aston Martin je objavio prve fotografije i podatke o dva nova modela sa kojim ovaj proizvođač obeležava svoj stoti rođendan. Kako i priliči, svoj rođendan će Aston Martin, između ostalog, proslaviti i sa italijanskom dizajnerskom kućom i karoserijskom radionicom Zagato, sa kojom deli bogat istorijat i nasleđe...

 


Radi se o modelima DBS Coupe Zagato Centennial i DB9 Spyder Zagato Centennial, modelima koji su osmišljeni i izrađeni prema narudžbini, a koji ispod Zagatove kože dele komponente sa standardnim Astonovim modelima. 

Aston Martin DBS Zagato Centennial je coupe s tipičnim double-bubble krovom koji je vremenom postao zaštitni znak, odnosno potpis Zagatovog dizajna automobila. Krov je dodatno naglašen svetlim metalnim rubom. Posebna je i maska motora i neobičan zadnji kraj naglašen novim svetlima i trapezoidnim završecima izduvnih cevi. Vredi spomenuti još i 20-colne točkove sa carbon-ceramic kočionim diskovima.

Unutrašnjost je preneta iz modela DBS čija je proizvodnja prestala 2011, a očekuje se i da je sa tehničke strane ovaj model identičan "donoru". Drugim rečima, vrlo verovatno ga pokreće 6,0 V12 snage 515 KS sa pogonom na zadnje točkove.

DB9 Spyder Zagato Centennial je open-top model s platnenim krovom sličnog stylinga kao i opisani coupe. Enterijer je prenet iz modela DB9 Volante isto kao i motor, odnosno u njega je ugrađen isti V12 snage 515 KS uparen sa 6-stepenim automatskim menjačem. 

Saznajemo kako je DBS Zagato naručio jedan japanski, a DB9 Spyder jedan američki kolekcionar. Koliko je poznato nema nikakvih planova za bilo kakvu serijsku proizvodnju ovih modela.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group