Stiže Porsche Panamera 2021

Više slika

Više slika

Najveće promene nalaze se ispod haube...

Nešto više od četiri godine nakon svog debija u leto 2016. godine, Porsche Panamera dobija novu verziju. Iako su kozmetičke promene izvedene iznutra i spolja, one su minimalne i verovatno će proći nezapaženo kod većine slučajnih gledalaca. Međuitm, najveće promene ogledaju se u agregatima, odnosno u motornom prostoru.

Za početak, Turbo S je zamenio standardni Turbo i dolazi sa 4-litarskim V8 motorom koji isporučuje 621 ks i 820 Nm obrtnog momenta, što je povećanje od 79 ks i 50 Nm.

Priključna hibridna linija pozdravila je novi model, Panamera 4S E-Hibrid. Ona kombinuje 2,9-litarski tvin-turbo V6 motor od 434 ks sa električnim motorom od 134 ks integrisanim u osmostepeni PDK menjač, za ukupnu snagu od 552 KS  i maksimalni obrtni momenat 750 Nm. Ova varijanta ubrzava od 0-100 km / h za 3,7 sekundi i može postići maksimalnu brzinu od 298 km / h.

Šasija i upravljački sistemi nadograđeni sa naglaskom na sportski i komforni karakter automobila. Porsche Active Suspension Management (PASM) je izmenjen, što je rezultiralo poboljšanom udobnošću , dok kontrola električne stabilizacije dovodi do poboljšane stabilnosti karoserije.

Dostupna u Limo, Sport Turismo i Executive LVB karoserijama, 2021 Panamera se može pohvaliti revidiranim izgledom, iako morate pažljivo gledati da bi promene primetili. Na primer, novi SportDesign paket, koji je i ranije bio dostupan kao opcija, sada je standardno dostupan u čitavoj liniji, Turbo S dobija sportski prednji branik sa većim usisima vazduha i jedinstvenim svetlosnim potpisom, a GTS odlikuju novi zatamnjeni štopovi.

Ni u unutrašnjosti se nije mnogo toga promenilo, osim Sport volana sa lopaticama menjača. Funkcije poput 12,3-inčnog centralnog ekrana osetljivog na dodir sa satelitskom navigacijom i Wi-Fi opcijom su deo ponude, kao i Bose premium zvučni sistem i električno podesiva sedišta.

Svi modeli 2021 opremljeni su standardnim sistemom za pomoć. Nova Panamera će se u prodaji naći verovanto početkom sledeće godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group