Stiže novi Citroen DS 7

Više slika

Više slika

Električni asortiman Citroen kompanije upravo je stekao novog člana – hibridni model DS 7 Crossback E-TENSE 225...

Pogonski sklop E-TENSE 225 koristi benzinski motor snage 180 KS, sa obrtnim momentom od 300 Nm, električni motorom od 110 KS, punjivu bateriju od 13,2 kWh i 8-stepeni automatski menjač . Za vreme startovanja koristi se samo elektromotor, koji omogućava vožnju bez emisija do 135 km / h.

Vozač može uključiti hibridni režim za optimalnu upotrebu energije ili sportski režim koji vam daje punu snagu od ukupšno 225 KS. Baterija ima domet do 55 km (standard mod), ili 72 km (standard niske brzine VLTP) u električnom režimu, sa emisijama CO2 od 31 do 36 g / km, a potrošnja goriva je između 1,4 i 1,6 l / 100 km.

„Baterija se puni tokom vožnje zahvaljujući sistemu koji se koristi u Formuli E. Operativna rezerva omogućava bateriji da nastavi sa napajanjem električnim motorom ako je to potrebno. Benzinski motor se takođe koristi za punjenje baterije. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 stvara električnu energiju za vreme usporavanja i kočenja kako bi povećao svoj domet. Još jedna funkcija, nazvana "E-SAVE", omogućava  da se zadrži dovoljno energije za 100% električnu vožnju tokom poslednjih 10 ili 20 kilometara vožnje. ", poručuje Citroen.

Kao i drugi električni DS modeli i ovaj se isporučuje sa dva kabla za punjenje, a punjenje od 0 do 100% ostvaruje se 1 sat i 45 minuta.

Što se tiče nivoa opreme, DS 7 standardno sadrži DS aktivno vešanje, kao i laminirano staklo (prednje i zadnje) i 19-inčne London Diamond Black felne. Takođe su na raspolaganju autonomna tehnologija DS Connected Pilot Level 2, nadgledanje pažnje vozača DS, DS Night Vision i DS Park Pilot.

Cena ovog modela još uvek nije poznata.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group