Stiže novi Bentley Continental GT

Novi, četvrti po redu, Continental GT biće predstavljen u junu, kao prvi automobil izgrađen oko novog Bentley Ultra Performance Hybrid pogonskog sklopa.

Sa snagom od 782 KS i 1000 Nm obrtnog momenta, kombinovan sa dometom od 80 km samo na električni pogon i emisijom CO2 (WLTP) ispod 50 g/km, novi Continental GT predstavlja značajan korak napred za Bentley. Ne samo da će biti najmoćniji i najsposobniji Bentley automobil za drumske uslove u 105-godišnjoj istoriji kompanije, već će biti i najodrživiji – dok će zadržati ručno izrađeni luksuz i izuzetne materijale koji su sinonim za sve Bentley modele.

Najnovija generacija šasijske tehnologije – uključujući aktivni pogon na svim točkovima sa vektorisanjem obrtnog momenta, upravljanje na sva četiri točka, elektronski ograničeni diferencijal sa proklizavanjem, 48V električnu aktivnu kontrolu protiv prevrtanja i nove, napredne amortizere sa dvostrukim ventilima. Novi dizajn i nova paleta tehnologije upotpunjuju najnoviju generaciju automobila koji je definisao moderni Bentley.

Prvobitno predstavljen 2002. godine, Continental GT započeo je preporod Bentley brenda. Automobil je transformisao poslovanje, katalizirajući desetostruko povećanje prodaje i redefinišući Bentley za modernu eru. Inspiracija za dizajn i performansni etos Continental GT potekli su od R Type Continental iz 1952. godine - najbržeg četvoroseda na svetu u to vreme, koji je definisao koncept luksuznog Grand Tourer. Bio je to dugolinijski krstaš za prelazak kontinenta – otuda i naziv. Continental GT je usvojio iste tri ključne linije dizajna – power line, haunch i kosi krov.

Uticaj Continental GT bio je dramatičan – u roku od četiri godine, godišnja prodaja Bentley brenda porasla je sa oko 1000 automobila na preko 10,000. Druga generacija Continental GT predstavljena je u Parizu 2010. godine, sa narudžbinama koje su počele u oktobru, a isporukama početkom 2011. Druga generacija lansirana je sa W12 motorom, ali je usledila nova opcija sa 4.0 litarskim V8 motorom, koja je predstavljena 2012. Treća generacija usledila je 2018. godine, bazirana na novoj platformi i sa novim motorom, novim vešanjem, novom električnom arhitekturom, novom tehnologijom i novim dizajnom enterijera i eksterijera – zajedno definišući novi standard za sada visoko konkurentni luksuzni GT sektor.

Tokom poslednjih 20 godina, Continental GT je rušio rekorde brzine i osvajao šampionate i trke izdržljivosti širom sveta. Globalno, Continental GT je drugi najpopularniji model Bentley brenda (iza Bentayga), i jedan od svakih tri prodatih Bentley automobila je Continental GT. Početkom sledeće godine, 100.000. primerak ovog sada već ikoničnog Grand Tourer biće ručno izrađen u Bentley Dream Factory u Engleskoj.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group