Stiže nova generacija Jaguar XJ modela

Više slika

Više slika

Jaguar je objavio detalje svojih opsega obnovljene linije 2018 XJ, koja je spremna za tržišno lansiranje kasnije ove jeseni...

Naistaknutije jedinice redizajnirane serije Jaguar 2018 XJ naravno predstavljaju novi XJR575 modeli,  koji sada isporučuju 575 ks iz petolitarskog V8 motora sa superpunjenjem.

Automobilima XJR575 potrebno je svega 4,2 sekunde za sprint od nula do sto kilometara na sat, dok je maksimalna brzina ograničena na 300 km/h. Jaguar je potvrdio da je njegovom novom sportskom modelu potrebno 44 sekunde pod punim gasom kako bi dostigao maksimalnu brzinu.

Kako bi reflektovala agresivniji karakter, kompanija Jaguar kreirala  je veću XJ verziju, koa je dobila daleko upečatljiviji izgled, uključujući i različite branike, dvostuke otvore na haubi automobila, veće usisnike vazduha, veće bočne pragove, mehaničko repno krilo i komplet metalik crnih aluminijumskih točkova, između ostalih karakteristika.

Ostatak 2018MY XJ opsega kreiran je sa usavršenim tehnologijama poslednje generacije, uključujući 4G Wi-Fi mogućnosti, desetoinčni ekran osetljiv na dodir informativno zabavnog sistema, koji podržava zum opcije, detekciju učesnika u saobraćaju, asistenciju prilikom održavanja trake, monitor za praćenje stanja vozača i autonomno sigurnosno kočenje sa detekcijom pešaka.

Mušterije u SAD biće u mogućnosti da izaberu između kratkih i dugačkih šasijskih konfiguracija sa zadnjom vučom i pogona na svim točkovima, kojima je dodata V6 verzija motora sa 340 ks. Veće V8 jedinice odlaze samo sa pogonom na zadnjoj osovini.

"Jaguar XJ mora da popuni velike cipele. Ovaj automobil mora biti uzbudljiv za vožnju ali takođe i neverovatno kompatibilan i komforan", izjavio je Ian Kalum, direktor dizajna kompanije Jaguar. "Naša napredna tehnologija lagane aluminijumske arhitekture, znači samo da smo uspeli da kreiramo vozilo koje poseduje autoritativan, ali elegantan stil. Putničkom kabinom  vlada apsolutna preciznost izrade, izvanredne zanatske veštine osiguravaju svima u enterijeru iskustvo ultimativnog luksuza i prefinjenosti."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group