Stiže metak iz Londona

Više slika

Više slika

Kompanija Bristol Cars je osnovana pre tačno 71 godinu, dok je pre samo pet godina ovaj britanski proizvođač luksuznih i ručno rađenih automobila napokon isplivao iz ogromnih finansijskih problema - spasio se bankrota i time usrećio mnoge ljubitelje unikatnih četvorotočkaša.

Pošto je razvoj stvari sada ponovo usmeren normalnim tokovima, svi su počeli sa nestrpljenjem da iščekuju šta će to novo izaći iz ove kompanije. Njihov novi model uopšte nije razočarao po svim kriterijumima očekivanja, niti u bilo kom drugom smislu.

Bristol Bullet je tvrdokorna trkačka mašina, sastavljena od šarmantne karbonske karoserije koja ispod svog stilskog eksterijera krije motor kompanije BMW. Nazvan Hercules, V8 agregat zapremine 4,8 litara je specijalno prilagođen i podešen kako bi iznedrio 370 ks i identiknu količinu obrtnog momenta, što po svim standardima predstavlja izvanredan balans.

Težina modela Bullit iznosi 1.130 kilograma i ovo doprinosi tome da britanski trkač razvija 100 km/h iz mesta za apsolutno lepih 3,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Sve ovo zvuči brzo i orijentisano ka performansama, ali je model Bristol Bullet takođe dizajniran da pokaže raznovrsne karakteristike i visoku tehnologiju. Ekran sa multi - touch opcijom na kontrolnoj tabli, digitalni radio, konekcija za smartphone, bluetooth i WiFi, deluju pomalo u kontrastu sa klasičnim eksterijerom ovog sportskog automobila.

Sa druge strane, sedišta su ručno kreirana u britanskoj koži, dok kupci poseduju opciju naručivanja svojih kontrolnih tabli napravljenih od drveta ili ugljeničnih vlakana. Izgleda da je novo rukovodstvo kompanije razumelo iskonske vrednosti brenda i radi veoma naporno na tome da održi britanske sportske automobile živima, koliko god da je to moguće, što predstavlja veoma dobru vest.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group