Stiže francuski rođak Mercedes X klase

Više slika

Više slika

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja u Kolumbiji, model Renault Alaskan je konačno stigao u Evropu...

Ovaj automobil dolazi sa dCi turbodizel motorom zapremine 2,3 litara i poseduje duboku vezu sa Mercedes-Benz X-Class linijom, a baziran je na Nissan NP300 Navara modelu.

Iako se na nekim tržištima kupci Alaskan modela mogu opredeliti za benzinske jedinice sa 2,5 litara zapremine, Evropljani mogu dobiti dizel motore sa 2,3 litre zapremine koji dolazi u postavkama sa jednom turbinom i isporučuje 157 ks, ili u duploj turbinskoj kombinaciji kako bi isporučivao 187 ks.

Uz pomoć šestostepenog ili sedmostepenog automatskog menjača, Renault tvrdi da Alaskan model predstavlja najboljeg u liniji po pitanju ubrzanja i efikasnosti.

Prateći predstavljanje modela Alaskan u Severnoj Americi, sada je dostupan i u Evropi, kako bi nastavio globalne ambicije kompanije Renault. Alaskan je robustni, moćni pikap koji je dizajniran kako bi podjednako izašao u susret svim potrebama poslovnih ljudi i privatnih kupaca.

U međuvremenu, vlasnik kompanije Renault Europe, Žan Kristof Kugler, veruje da Alaskan poseduje veliku šansu da uspe zajedno sa sverastućim segmentom na starom kontinentu.

"Kompanija Renault ulazi na evropsko tržište sa praktičnim jednobojnim pikap modelom, iz segmenta koji je zabeležio porast od 25% prošle godine i 19% u prvoj polovini ove. Kao glavni igrač na LCV tržištu i sa mrežom od gotovo 9.000 prodajnih mesta širom starog kontinenta, Renault nastavlja da proširuje svoj opseg sa modelom Alaskan."

Proizveden u fabrici kompanije Nissan smeštenoj u Barseloni, Renault Alaskan predstavljaće prvi model dostupan u Evropi i u svojoj Double-Cab 4x4 formi. Čitav opseg će biti proširen progresivno i prilagođeno različitim delovima sveta, ali i našeg kontinenta. Takođe, francuski kupci će dobiti i dvogodišnju garanciju sa neograničenom kilometražom, dok će ostale zemlje nastaviti da dobijaju trogodišnju garanciju na 100.000 km.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group