Stiže Aston Martin Vantage Roadster 2021

Aston Martin je objavio prve fotografije novog kabrioleta...

Aston Martin Vantage Roadster iz 2021. godine upravo je predstavljen pre javne premijere na Sajmu automobila u Ženevi.

Vantage model se dugo čeka i sada je napokon prikazan. Odlikuje se platnenim krovom koji se može spustiti za samo 6,7 sekundi kada automobil miruje ili za 6,8 sekundi pri brzinama do 50 km / h. To ga čini najbržim sklopivim automatskim soft-top vozilom u industriji.

Uobičajeno je da su kabrioletne verzije automobila teže od njihovih kupe kopija, Vantage Roadster se po tome ne razlikuje, iako je teži samo 60 kg od kupe verzije.

Snaga 2021 Vantage Roadstera dolazi od standardnog 4-litarskog V8 motora sa turbo-punjačem koji omogućava 685 Nm obrtnog momenta i snagu od 505 KS. Ovaj motor je uparen sa osmostepenim ZF automatskim menjačem koji šalje snagu na zadnje točkove, ubrzavajući automobil do 100 km / h za 3,7 sekundi, što je samo 0,2 sekunde sporije od Vantagea sa tvrdim krovom. Maksimalna brzina ograničena je na 306 km / h.

Roadster takođe ima adaptivno prigušenje, dinamičku kontrolu stabilnosti i elektronski zadnji diferencijal kao kupe, sa Sport, Sport + i Track mogućnostima dostupnim za podešavanje šasije.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group