Stigao Porsche Cayenne Coupe GTS

Sportska GTS varijanta 2021 Porsche Cayenne Coupe modela dospela je u centar pažnje brojnih fanova, kada je prikazana na Nurburgringu prošlog meseca…

Sada slobodno možemo pretpostaviti da je zvanični debi blizu, jer nam deluje da fotografije koje su dospele na Instagram, pripadaju profesionalcima. Sada kada debatu GT vs GTS možemo ostaviti iza sebe, vreme je da uzmemo u razmatranje tipove pogona sa kojima se ovde susrećemo.

Logično gledano, Cayenne Coupe GTS bi trebalo da koristi isti 4.0 litarski twin-turbo V8 motor iz Panamera GTS modela. To znači da će on imati 453 KS i 620 Nm obrtnog momenta, uz pomoć osmostepenog PDK menjača i pogona na svim točkovima.

Svakako, nije bilo za očekivati da će GTS oznaka ikada pronaći svoje mesto dalje od Turbo modela, ali ipak, smatramo da postoji dovoljno mesta između Turbo i Turbo S E-Hybrid modela, ukoliko Porsche brend odluči da ga popuni još jednim brzim Cayenne Coupeom, kao što je GT.

Prema navodima, Cayenne Coupe GTS će moći da ubrza od nula do sto kilometara na čas za 4.5 sekundi uz pomoć opcionog Sport Chrono paketa, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 270 kmh. Pored toga, u ponudi će biti i dve centralno montirane ovalne izduvne cevi.

Pre nego što krenemo na nabrajamo šta sve ova GTS verzija može ponuditi, verujemo da je bolje da sačekamo zvaničnu press objavu. Ipak, ono što na fotografijama možemo videti jeste prisustvo Porsche Sport Design paketa koji je čitavu priču začinio crnim akcentima i GTS oznakama. Kočnice takođe deluju veće u poređenju sa standardnim sa Cayenne Coupe modela, dok je visina vožnje takođe smanjena, što se ranije dogodilo sa Panamera GTS modelom.

U enterijeru vozačke kabine, možemo primetiti izobilje Alcantare – ona se nalazi na volanu, centralnoj konzoli, ručkama, panelima vrata, naslonima za ruke, sedištima i nebu, dok crveni kontrastni šavovi stvaraju opaki ambijent.

U poređenju sa tipičnim Cayenne S, Turbo ili Turbo S E-Hybrid enterijerom, kabina GTS modela je više vozački fokusirana sa vizuelnog stanovišta.

Na kraju, došlo je vreme da se pozabavimo cenama. 2021 Porsche Cayenne GTS će prema navodima imati početnu cenu od 114.087 evra, dok će Cayenne Coupe GTS koštati oko 118.490 evra.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group