Stigao je Veneno Roadster

Lamborghini je i službeno predstavio još jedan ekskluzivni model sa kojim obeležava pedesetu godišnjicu svog postojanja. Ovaj put se radi o automobilu pod nazivom Veneno Roadster koji će biti proizveden u samo devet primeraka, a cena će mu se kretati oko 3,3 miliona Eura, bez poreza.



Od strane Lamborghinija opisan kao "prototip trkačkog automobila bez krova" Veneno Roadster pokreće Aventadorov 6,5 V12 snage 750 KS, a koja se na podlogu prenosi putem ISR prenosa i pogona na sva četiri točka. Ovaj pogonski sklop omogućava ubrzanje do 100 km/h za 2,9 sekundi i najveću brzinu od 355 km/h.

Oovaj model je težak 1490 kg, a za relativno malu težinu je zaslužna upotreba monocoquea od karbonskih vlakana i CFRP-a, odnosno plastike ojačane karbonskim vlaknima za proizvodnju većine karoserijskih površina. 

Dizajn mu je naravno ekstravagantan, kao što priliči Lamborghinijevim posebnim modelima, a na kraju dodajmo da će proizvodnja spomenutih devet primeraka početi tokom naredne godine.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group