Stigao je novi Porsche 718 GTS

Više slika

Više slika

Kompanija Porsche predstavila je svoj najnoviji model 718 GTS...

Dizajniran kako bi postao privlačan svim ljubiteljima automobila, novi model postao je domaćin redizajniranog  prednjeg branika i zatamnjenih farova. Sportski stil nastavlja se na zadnjem delu, gde su dizajneri ugradili crne dodatke i centralno montirani izduvni sistem. Ostale istaknute karakteristike uključuju crne GTS oznake i dvadesetoinčne točkove sa saten crnim finišima.

Enterijer nove linije uglavnom je preneo sve sa prethodne verzije i dolazi opremljen sportskim sedištima sa alkantarom i GTS logoima ugraviranim u naslone za glavu. Vozači u putničkoj kabini takođe mogu pronaći upravljač obložen alkantarom i standardni Sport Chrono paket.

Snaga modela obezbeđena je iz četvorocilindričnog turbo motora zapremine 2,5 litara koji razvija 365 ks i do 430 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor može biti uparen bilo sa šestostepenim manualnim ili opcionim PDK automatskim menjačem. Kada je opremljen poslednjepomenutim prenosom, najnoviji model može ubrzati do sto iz mesta za samo 4,1 sekund, pre nego što dostigne maksimalnih 290 ks.  

Kada na red dođe izduvni sistem, možemo sa sigurnošću reći da se GTS varijante nove 718 linije definitivno čuju glasnije od trenutnih modela i dok je ova informacija došla direktno iz naših izvora bliskih kompaniji, nedavni snimci prototipa na Ninburgringu predstavili su nam mnogo agresivniji ton od onog koji smo mogli da čujemo iz auspuha proizvodnog automobila.

718 GTS je trenutno dostupan za poručivanje u Nemačkoj, sa cenama koje startuju od 76.137 za Cayman GTS i 78.160 evra za Bokster GTS varijantu. Kako su iz kompanije potvrdili, prve isporuke se mogu očekivati marta sledeće godine, a za ostala tržišta su cene nešto drugačije, ali će tokom procesa plasiranje modela i javne prodaje, sve cifre biti na vreme regulisane i objavljene.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group