Stigao je novi i usavršeni Nissan Altima

Više slika

Više slika

Nissan je iskoristio njujorški sajam automobila, kako bi premijerno predstavio novi model Altima...

Trenutna generacija ovog automobila na tržištu je još od 2012. godine, a gotovo završeni sajam New York Auto Show, došao je kao prava prilika za njenog naslednika i japanskog proizvođača.

Kao što je cela planeta očekivala, dizajn novog Altima modela predstavlja poslednju reinterpretaciju V-motion dizajnerskog jezika ovog brenda, a upravo zbog njega sada vidimo prednju masku V oblika i par agresivnih farova. Dizajnerska inspiracija je preuzeta sa Vmotion 2.0 koncepta, koji je pre nešto više od godinu dana nastao u studijskoj formi, ali većim delom, eksterijer najnovije Altima linije nije preterano različit od dizajna trenutnih modela.

Veoma važan dodatak opsegu, jeste dostupnost turbo inlajn četvorocilindraša sa varijabilnim kompresijama, po prvi put predstavljenih u modelima kompanije Infiniti. Ovi motori zameniće prethodne generacije V6 motora modela Altima, zapremine 3,5 litara. Dvolitarske jedinice varijabilnih kompresija biće ponuđene u Altima SR i Platinum varijantama, a biće praćene isključivo sistemom prednje vuče. Na premijum gorivu, ovaj agregat stvara 248 ks i 370 Nm obrtnog momenta.

Tu su još tri nivoa dostupna kupcima, nazvana S, SV i SL, a oni će biti dostupni pored dva već pomenuta. Svih pet varijanti dolaze sa 2,5 litara velikim motorom dobrim za 188 ks i 244 Nm obrtnog momenta, kao standard, što je značajno pojačanje u poređenju sa prethodnim generacijama, koje su razvijale 179 ks i 240 Nm obrtnog momenta, a ove jedinice poseduju 80% novih ili redizajniranih delova. Takođe, svi motori dostupni su u opcijama sa sistemom pogona na svim točkovima, što je prvi ovakav slučaj u Altima modelima.

Kako je prethodno potvrđeno, 2019 Altima predstavlja treći model koji će dobiti novu poluautonomnu ProPilot tehnologiju. U određenim vozačkim uslovima, nalik održavanju jedne trake autoputa, ovaj sistem drastično smanjuje količinu ubrzanja, upravljanja i kočenja koja mora biti primenjena od strane vozača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group