Stigao je Maserati Ghibli

Više slika

Više slika

Ovo je prvo hibridno vozilo Maserati brenda...

Maserati je konačno otkrio hibridnu verziju sportske limuzine Ghibli koja je započela kampanju za elektrifikaciju. Model dobija blagi hibridni sistem zajedno sa unapređenim stilom i nekoliko hardverskih ispravki kao deo osvežavanja srednjeg ciklusa.

Hibridni automobil italijanske marke pokreće turbo 2,0-litarski četverocilindrični benzinski motor koji je dopunjen starter-generatorom od 48 volti i dodatnim električnim superpunjačem (e-Booster). Kombinovani izlaz iznosi 330 konjskih snaga i 450 Nm obrtnog momenta, što pomaže Ghibli hibridu da ubrza od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi i premaši brzinu od 250 km/h.

Snaga se usmerava na zadnje točkove putem osmostepenog automatskog menjača i ograničenog klizanja diferencijala. Prema Maseratiju, hibrid smanjuje emisiju CO2 za 25 procenata i lakši je za 176 kilograma u poređenju s dizel varijantom.

U pogledu estetskih promena, Ghibli Hibrid dobija plave spoljašnje akcente za tri bočna vazdušna kanala, kočione čeljusti i Trident logo na zadnjem stubu što ukazuje na ekološki prihvatljiv pogon. Hibridna tema se nastavlja i u unutrašnjosti kabine koja sada sadrži novi sistem za zabavu koji radi na Android Automotive-u sa većim ekranom koji meri 10,1 inča.

Maserati je za Autoblog rekao da hibridni Ghibli neće dolaziti u SAD i da će biti dostupan samo u Evropi. Međutim, Maserati će predstaviti potpuno električne verzije modela GranTurismo i GranCabrio 2021. godine, koje bi mogle da se nađu preko okeana.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group