Stellantis predstavio 12 novih električnih komercijalnih modela odjednom

Više slika

Više slika

Radije nego da nedeljama ili čak mesecima predstavlja model po model, Stellantis je odlučio da jednostavno prospe dvanaest novih kombi modela u javnost...

Kombi vozila nultih emisija izduvnih gasova bazirana su na drugoj generaciji električnih ili vodoničnih platformi proizvođača, a biće prodavana od strane brendova Citroen, Fiat Professional, Opel, Peugeot i Vauxhall. Novi kombiji dolaze kao deo Pro One ofanzive kompanije Stellantis i nastoji da je ustoliči kao evropskog lidera u polju električnih komercijalnih vozila. Za ovu drugu generaciju električnih kombija nultih emisija, ovaj konglomerat koristio je lična baterijska pakovanja, koja će električnim vozilima pružiti veće prelazne opsege.

Zajedno sa dvanaest kombija, Stellantis će ponuditi ova električna vozila u čak tri veličine, sa najmanjim kombijima koji će prema obećanjima donositi najbolji prelazni opseg u klasi od 330 kilometara između dva punjenja. Kombiji srednje veličine moći će da putuju do 350 kilometara zahvaljujući baterijskom pakovanju od 110 kWh. Veliki kombiji će biti ponuđeni sa punjačima od 150 kilovata, što će omogućiti da njihova pakovanja budu napunjena od nula do 80% za manje od jednog sata.

U međuvremenu, Stellantis će ponuditi svoje vodoničnim ćelijama napajane kombije u svega dve veličine, sa srednjim vozilima koja će doći sa sistemima pogona srednje snage, koji će ponuditi prelazni opseg od 400 kilometara, dok će veće varijante biti u mogućnosti da putuju 500 kilometara kada su potpuno pune, za šta će im trebati svega pet minuta.

Međutim, poboljšanja se ne zaustavljaju na pogonskim sklopovima, sa kompanijom Stellantis koja je predstavila i poboljšane putničke kabine, novi desetoinčni ekran informativno-zabavnog sistema, napredni sistem autonomne vožnje drugog nivoa, ažuriranje svega bežičnim putem i mnogo toga drugog.

Kako Stellantis tvrdi, on naporno radi na integrisanju tehnologija koje će biti korisne kompanijama u njihovim kombi vozilima. Ovo uključuje nove instrument satove i displeje, zajedno sa kamerama na sve strane kako bi vozačima posao bio dodatno olakšan. Za kompanije koje se bave dostavom, ovakve tehnologije pružaju kontakt dispečerima sa vozilima na terenu i mogućnost planiranja koje definiše najefikasnije rute.

Sa druge strane, 400V snažni e-Power Take Off (ePTO) sistem može pomoći brendovima da elektrifikuju čitave opsege svojih komercijalnih vozila, pružajući im mogućnost da vuku energiju iz njihovih električnih baterijskih pakovanja, sa postavljanjem dodatne opreme na modele koje ne zahteva nikakav poseban inženjering. Kombiji koji potencijalno mogu biti poboljšani na ovaj način jesu Citroen Berlingo, Jumpy, Jumper; novi FIAT Professional Doblò, Scudo, Ducato; novi Opel/Vauxhall Combo, Vivaro, Movano, dok će Peugeot Partner, Expert i Boxter stići sa ovim dualnim sistemom do kraja 2023. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group