SSC Tuatara je avion na točkovima

Novi hiperautomobil uskoro će biti isporučen bogatim vlasnicima koji su ga kupili...

Gotovo vizuelno identičan konceptu koji je predstavljen pre oko sedam godina, proizvodni model Tuatara poseduje karbonsku karoseriju koja mu omogućuje vučni koeficijent od 0,27. Kompanija tvrdi da je ovo značajno manje od njegovih prvih konkurenata Bugatti Chiron (0,36), Koenigsegg Agera (0,33) i Hennessey Venom F5 (0,33).

Sveukupno, automobil meri 4.429 mm dužine, 1.991 širine i 1.092 mm visine, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,672 mm. Ekstenzivna upotreba karbonskih vlakana takođe omogućuje modelu da poseduje maksimalnu težinu od 1.247 kilograma.

Snaga ovog automobila dolazi iz moćnog V8 motora koji proizvodi 1750 KS i koji omogućava maksimalnu brzinu od 483 km/h. Ubrzanje je neverovatno i brzinu od 0 do 100 km/h, ovaj auto može podtići za 2.5 sekundi, što ga čini jednim od najbržih automobila na planeti.

Ovaj motor biće povezan sa sedmostepenim kompujterizovanim manualnim menjačem, koji poseduje robotik šift sistem. Kompanija je za sada odbila da objasni šta ove velike reči znače, ali je prethodno navela da će motor i menjač omogućiti ovom brutalnom superautomobilu da razvije projektovane maksimalne brzine koje će raditi na obaranju trenutnog svetskog rekorda.

Biče napravljeno samo 100 primeraka, a cena jednog iznosiće 1.6 miliona dolara, što znači da će samo najbogatiji uspeti da ga se dokopaju.

Pogledajte najnovjii promotivni klip koji pokazuje snagu ovog auta i šta će on sve ponuditi svojim vlasnicima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group